torstai 30. huhtikuuta 2020

Vappudonitsit

En ole koskaan uskaltanut tehdä itse vappumunkkeja, tai ylipäätään mitään kuumassa öljyssä friteerattua ruokaa, koska ihan vähän pelottelee se kuuma öljy ja mahdollisuus siihen että se palamaan syttyy (vanha hella jne). Olenkin yleensä onnekkaana saanut aina jostain vappuna jonkun itsetekemiä munkkeja, mutta tänä vuonna piti sattuneesta syystä keksiä tilalle jotain muuta ja törmäsinkin netissä melko helpolta vaikuttavaan donitsiohjeeseen jonka päätin laittaa heti kokeiluun.

Mittailin ainekset ja sekoittelin taikinan valmiiksi niin kuin ohjeessa neuvottiin ja mietin samalla kuinka helposti tämä sujuukaan ja unohdin tyystin jännittää sitä ensikertalaisen jännitystä kun jotain reseptiä ensimmäistä kertaa kokeilee. Pistin taikinan rempseästi muovipussiin josta pursottelin sen näppäränä omille paikoilleen vuokaan...

Kunnes tajusin, että pistin liian paljon ja yksi monttu jäi täyttämättä. No, huitaisin vaan kädellä ilmaan, että mitäpä tuosta ja iskin vuoan uuniin ajatellen, että mikä tässä nyt voi pieleen muka  mennä...

Kunnes sitten otin vuoan uunista ja totesin tehneeni sittenkin vain pari donitsia ja lopuista tuli munkkeja! :-D

Mutta sehän on vain ulkonäköseikka totesin ja uitin leivonnaiset voisulassa, kierittelin sokerissa ja pistin tarjolle (rumimmat alimmaisiksi) ja hyvät tuli. 

Ja makuhan näissä oli vallan oivallinen, että varmasti teen toistekin ja ehkä ensi kerralla onnistun taikinan vähän sopivammin vuokaan annostelemaan ja saan kaikista yhtä nättejä. Hupenivat kotitekoisen simani kanssa varsin nopeaan tahtiin kuvan ottamisen jälkeen.

Oikein hauskaa vappua toivotellen!

I made some doughnuts that didn't come out like I planned, but tasted so good it doesn't matter. 

1 kommentti:

  1. Ei rasvassa keittämistä pelätä tarvitse.
    Kun muistaa olla jättämättä kattilaa silmistään, eli on läsnä, niin ei se mitenkään yllätykseltä palamaan syty. Savuaakin ennen leimahtamista.
    Ja jos sitten syttyisikin, niin kansi vaan päälle ja sivuun kuumalta levyltä.

    VastaaPoista