tiistai 28. huhtikuuta 2020

Onnenkantamoinen

Tämä tässä on erittäin ruma ovi, jonka onnekkaasti löysin eräästä purkutalosta, jossa sain viime hetkellä vierailla vanhaan talooni varaosia etsimässä, ennen kun purkuvehkeet vetivät sen sileäksi. Olin alunperin vain vähän listoja ja sen sellaista vailla, mutta lähdinkin talolta kaksi ovea ja paljon muuta pikkutilpehööriä takakontissani, (toki ne listatkin sieltä löytyivät.)

Tämä on siis toinen niistä ovista. Se toinen on erittäin kauniissa kunnossa oleva nelipeilinen puuovi, ihan samanlainen kun talomme muutkin ovet ja jännittävästi myös täsmälleen saman kokoinenkin. Tämä toinen taas näyttää vähän epäilyttävältä tässä asussaan, mutta tiedättekös mitä? Tuon ruman lastulevyn alla on jotain ihan super-mahtavaa!

Katsokaas kun ne lastulevyt siitä riipii edestä pois, on siellä alla TÄSMÄLLEEN meidän talon peilityksellä oleva puuovi, jossa ihana iso ikkuna. Harmi vaan, että lasi olikin tuollai lyhennetty aukkoon, mutta se on pieni vaiva hankkia siihen tilalle sopiva. 

Olen uneksinut tällaisesta ovesta jo tovin , mutta näitä just sopivia on vähän hankala löytää, kun tuntuu olevan tämä peilimalli just se kaikista halutuin ja yleisimmin käytetty. Meidän vuonna -46 rakennetussa rintamamiestalossa kahta lukuunottamatta ovat kaikki väli- ja komeronovet juuri tätä mallia ja olenkin halunnut tästä tyylistä pitää kiinni ja siksi metsästellyt näitä korvaamaan ne myöhemmin asennetut väärän malliset ja nyt löytyi bonuksena vielä tällainen hieno ikkunallinen malli.

 Ja nyt on siis kaksi ovea joista valita, että kumman laittaa mihinkin. Tälle ovelle olin jo mielessäni suunnitellut paikkaa, mutta aukeamissuunta olisi tässä siihen väärä, joten pitää vielä pohtia vaihtaisinko tämän sittenkin vaikka olohuoneen oveksi, mutta ans kattoo ny, on hyvä tuumata kunnolla ensin ennen kun toimeen ryhtyy. Sen aikaa tämä säilyy oikein hyvin karmissaan varastossa.

Salvaged this and another old door from a house bout to be demolished. Perfectly the same profile the other doors in this house, just needed to peel off the off putting chipboard that had been put to it probably to make it more insulated. I was in a need for a couple of doors to replace some newer and not matching ones, so I feel very lucky to have them now.

1 kommentti:

  1. Siinä on taas tehty rikos ovikuntaa vastaan lastulevyllä. Hieno pelastusoperaatio tekeillä sinulla.

    VastaaPoista