torstai 9. huhtikuuta 2020

Kasvihuone heräilee kevääseen

Kasvihuoneen ikkunat on pesty ja sisätiloissa tehty jo pientä inventaariota siitä, mitkä tavaroista sinne jäävät. Edelleen se on kuitenkin aivan täynnä, koska osaa tavaroista ei juuri nyt muualle saa. Siitä syystä myöskään perusteellista siivousta ei tuossa tilassa ole iha vielä päästy tekemään, mutta se ei ole vielä suuremmin haitannut, kun ilmatkin taas vähän viilenivät. kerkiäähän tässä vielä ennen kun se kesä tulee.

Siirsin sinne kuitenkin jo porstuassa - ekaa kertaa ikinä - talvettamani oliivipuun. Kiitos sateisen ja leudon talven tämä talvehti lämmittämättömässä porstuassa aivan kiitettävästi ja pääsi nyt nauttimaan vähän valoisammista oloista kasvihuoneen paraatipaikalle. Siitä se muuttaa sitten pihan puolella jahka kovimmat yöpakkaset ovat takanapäin. 

Löysin pihalta myös kivaasti uutta kasvustoa puskevan laventelin, joka ilmeisesti on myös selvinnyt talvesta styroks-ruukussaan. Sekin pääsi kasvihuoneeseen lämmittelemään ja katsotaan josko siitä vielä oikea kasvi tässä tulisi. 

Ekaa kertaa sain myös elämässäni pelargonian selviämään talven yli. Tämäkin yksilö talvehti porstuassa oliivipuun kanssa ja oli ihan yhtä huolettomalla hoidolla kun sekin, eli pai kertaa taisin koko talven aikana sille vettä tilkan muistaessani suoda. Nyt sekin alkoi työntää uutta lehteä siellä porstuan ikkunalla, jotan siirsin sen tänne valoisampiin oloihin tämänkin.

Tämä veikeä vanha vihreä kaappi oli viime joulukuun löytö Facebookin purkutavarakirppikseltä. Siitä tulee oivallinen kesäkaluste tähän kasvihuoneeseen jossa voin pitää nätisti säilössä kaikkea rumaa, kuten grillihiiliä ja sen sellaisia. Se paistattelee nyt päivää tuossa keskellä lattia sillä se oli ostettaessakin ihan märkä ja turvonnut, niin ettei ovi mennyt edes kiinni. Tuossa auringonpaisteessa se on muutamassa päivässä kuivahtanut jo niin hyvin, että ovi menee kivutta kiinni ja kaappi alkaa tuntua kevyemmältä.

Taustalla olevan valkoisen vitriinihyllykön tahtoisin ehkä myydä pois. Se palveli meitä hyvin sekä eteisessä naulakkona, että olkkarissa varsinaisessa virassaan vitriininä, mutta nyt tuntuu, ettei sille enää paikkaa täältä löydy. Olkoot nyt kuitenkin siihen asti tuossa, kunnes päätän mitä sen kanssa teen, mutta jos siellä joku tuntee poltetta tuon vitriinin itselleen ostaa, niin tarjouksia kuunnellaan kyllä.


Tästä on kyllä tänä kesänä tulossa taas niin viehkeä huone, ettei tosikaan. Mielessä on jo vaikka mitä suunnitelmia laittaa kaikki taas niin nätiksi kun vaan olla ja voi. Ja ehdottomasti täällä taas viljellään kaikenmoista kivaa, kuten tomaatteja ja ihanan tuoksuisia yrttejä. En malttaisi oikein odottaa sitä hetkeä kun tuolla kaikki jo on paikoillaan, sinne on niin ihana hiippailla kesäiltaisin nuuskimaan ja fiilistelemään, kun kaikki tuoksut ovat voimakkaimmillaan. Mutta annetaan sen nyt heräillä tuossa rauhassa ensin, niin kun tuossa jo sanoin, niin aikaahan tässä vielä on.

I washed the windows in the greenhouse and made  a little inventory of the things inside. Not all of them are staying there, some of them I'll sell and some I'll store elsewhere, but the things here in front are staying, those will be my summer theme here this year. A mixed collection of vintage stuff and colors, it just can't go wrong here.

1 kommentti:

  1. Onpa kaunis tuo vihreä kaappi, ja muutenkin ihailen kasvihuoneesi ilmettä. Aion pystyttää kasvihuoneen takapihalle kevään aikana. Jännittäviä aikoja siis, ensimmäistä kertaa pääsen kasvattamaan tomaattejakin. Onko sinulla muuten jonkunlaiset kennolevyt tuossa katossa?

    VastaaPoista