perjantai 17. huhtikuuta 2020

Onni on

Onni on pienestä kiinni sanotaan ja ainakin minulla se on juurikin niin. Ei ne isoja asioita tarvitse täällä kotioloissa olla, joista tulee lämmin ja karvainen olo sydämeen. Tämän päivän (tai oikeammin eilisen) onnelliseksi tekevät asiat ovat:

Kasvihuone pihalla, vaikkakin räntäkuuron kuorruttama, on sitä kiva ikkunan takaa lämpimästä katsella ja suunnitella mitä kaikkea kivaa siellä ihan pian pääsee taas laittelemaan.

Uusi neuletyö, resepti omasta päästä ja ihan pian valmis. Kivaa kokeilla itselleen jotain uutta, kuten maailman helponta helmineuletta. Hauskaa myös, kun tuntee itsensä ja oman käsialansa niin hyvin, että tietää silmukoiden poimimisen kaula-aukosta tekevän lopputuloksesta niin pirun epätasaisen ja reikäisen (maailman löysin käsiala), että kaularesorin irtonaisena neulominen on ihan itsestään selvä valinta. 

Herkuttelu. Voisin oikeastaan elää pelkällä sokerilla ja vehnäjauhoilla, mutta kun niin ei ole kannattavaa tehdä pitää herkkuhetket vietellä erikseen. Mustikkaviinerit paikallisesta leipomosta saavat paatuneimmankin mörököllin pehmenemään sisältään ja kaloripitoisen herkkutuokion jälkeen jaksaa taas hyvin jatkaa touhujaan.

Ja tietty koissut! Niitä ei oikeastaan ikinä mitkään huolet paina (ellei lukuun oteta heidän sisäisen kellonsa mukaisista ruoka-ajoista lipsumista) Missä ne ikinä tuhisevatkaan päivä- tai muilla unillansa, on niitä välillä kiva käydä vähän nuuskuttelemassa (häiritsemässä) ja silittelemässä ja erityisesti mallia ottamassa siitä miten kaikkeen ylimääräiseen stressiin kannattaa suhtautua: tekee vaan sitä mistä itse eniten just sillä hetkellä tykkää.

Just a list of things that makes me happy right now. 1. The greenhouse, even if cold outside I still can plan the things I'm gonna do there. 2. A new knitting in progress. 3. Some danish. Need i say more? 4. Of course the dogs, who doesn't get happy when sniffing the paws of a sleeping dog?

1 kommentti:

  1. Nukkuvan koiran tassut tuoksuu ihan kuivaheinälle ja kesälle! Niitä on ihan pakko välillä nuuskuttaa :)

    VastaaPoista