tiistai 10. syyskuuta 2019

Hylly oven päälle

Pienessä rintamamiestalon kompaktissa keittiössä on aina pieni puute tilasta, jossa pitää esillä jotain nättiä. Keittiö on mitoiltaan ja tiloiltaan juuri riittävä ruoanlaittoon ja syömiseen, mutta siihen se melkein sitten jääkin. Kaksi ikkunaa ja oviaukkoa syövät vapaat seinätilat minimiin ja työtasoilla ja pöydällä on rajallisesti tilaa kauniille asioille, ilman että työskentely siitä häiriintyy liiaksi. Siksipä lisää esilläpitotilaa saadakseen on oltava vähän luova ja keksittävä se sieltä, missä sitä luulisi, että sitä ei ole, nimittäin vaikka toisen oven yläpuolelta.

Laitoin siis oven päälle tuollaisen kapean ja pitkän hyllyn, johon saan näitä asioita kätevästi esille, mutta ei tielle ja josta ne on helppo ottaa käyttöön aina kun tarvis on. Se on ihan vaan rautakaupan mäntylevy ja puiset kannakkeet maalattuina valkoisiksi. Laitoin päätyihin myös pienet rimanpätkät tukemaan, jotta hylly kestää painoa myös reunoiltaan, kun tyylin vuoksi nuo varsinaiset kannakkeet ovat tuossa melko keskialueella oven karmien vieressä. Olisi se saattanut pärjätä ilmankin, mutta pelasinpa nyt varman päälle, jos tuonne joskus jotain painavampaa haluaa reunamille asetella. Helppoakin helpompi hyllynen siis ja tyyliltään just passeli tänne. Siinä on myös kätevä koukku kuivatettaville yrteille ynnä muille roikotettaville, jollaista olen ollut tässä keittiössä jo tovin vailla. 

Mietin pitkään ennen kun hyllyn tuohon asensin, että onko se liikaa tai tekeekö se tästä keittiöstä vieläkin ahtaamman näköisen tai jotain, mutta yllätyin kyllä itsekin siitä miten hienosti ja luontevasti se tuohon istuu. Skafferin vierellä oleva pikkunaulakkokin sopii siihen hyllyn avulla jotenkin vieläkin kivammin. Tykkään myös tosi paljon tuosta ihanan romskusta maalaistyylin tuulahduksesta jonka hylly muassaan toi. Mutta kaiken parasta on se, että löysin kun löysinkin sitä lisätilaa jossa pidellä nättejä asioita nätisti.

In our small kitchen it's a bit of a challenge to find more space to store and display things. But as it is, if there's a need great enough the solution will come, and it did. I realized I could utilize the space above the door to put a shelve in and get both space to store and display nice things I have here. The shelve looks so good and natural there I've been wondering why on earth didn't I think of this many years ago. But better late than ever.

3 kommenttia:

  1. Hylly näyttää siltä kuin se olisi aina ollut tuossa kohti. Ryhdistää tilaa ja yhdistää kaapistot oven molemmin puolin. Tykkään! :)

    VastaaPoista
  2. Hylly sopii paikkaansa enemmän kuin hyvin ja näyttää kauniilta. Kaunis on myös keittiösi.

    VastaaPoista