torstai 19. syyskuuta 2019

Hampaita ja sointuvia raitoja

Tämän syksyn ehdottomasti pöhköin heräteostos on nämä vanhat hammaslääkärin mallihampaat. En jostain syystä vain voinut jättää niitä ostamatta, kun ne näin. Niissä oli jotain vähän friikkiä, mutta väreiltään ne ovat aika söpöt; tuollaiset kulahtaneet ja hempeät. Joku voisi sanoa, että aika kellastuneet hampaat ovat nuo, niin kuin malli olisi joskus juonut paljon kahvia ja poltellut tupakkia ja itselläni tekisi kovasti mieli kokeilla, mitä valkaiseva hammastahna niille tekisi, mutta kun ei ole noin isoa hammasharjaa... (tirsk) Luulen, että annan kuitenkin olla ihan noin, viehkeämmät ovat patinassaan, ainakin minusta.

Hampaat ovat hirveän hauskat koristeena, mutta minulle on on ilmennyt yksi pienen pieni, mutta sitäkin häritsevämpi ongelma; nimittäin aina kun vilkaisen hampaita, alan jossain vaiheessa ajatella hammaslääkäriä ja sitä, että sinne olisi taas korkea aika mennä. Se asia ei ole mitenkään miellyttävä sillä kärsin ihan äärimmäisen pahasta hammaslääkäripelosta, joten luulen, että laitan nuo hampaat johonkin vähän syrjemmälle, niin ettei ihan joka välissä tarvitse saada niistä kylmiä väristyksiä.

Joka syksyinen neuloosi on myös taas iskenyt. Luulen, että se liikkuu virustautina täällä netissä, kun selaa toisten neulomiskuvia saa niistä itsekin tartunnan. Ensin sitä käy kauppareissuillaan vähän hypistelemässä lankoja ja sitten siirtyy jo miettimään värejä vaikkei vielä edes tiedä mitä neuloisi. Sitten joku kaunis päivä saa idean ja ponkaisee lankaostoksille ja aloittaa ensimmäisen projektinsa. Tänä vuonna ajattelin panostaa tällaisiin sisustukseeni sointuviin väreihin, naureskelin jo ystävälleni kuinka tässä villapaidassa sitten maastoudun kivasti omalle sohvalleni. 

Found this vintage teeth model from an antique store and for some reason just had to buy it. There's something quite cute in it and something really creepy. The colors are soft and calming, but it makes me think of dentists a little too much, so I think I'm going to find another place to put these in, somewhere not so visible, so I don't have to get the creeps every day.
Also began knitting my first sweater this fall. The colors will make me blend nicely to my couch. 

3 kommenttia:

 1. hampaat on ihan hieno sisustuselementti.olit onnekas kun sait.

  VastaaPoista
 2. Haha, nuo hampaat. Itselläni on lapsuuden oikomishoidon peruja kipsimallit omista hampaistani tallessa. Haluaisin laittaa ne esille, mutta muu perhe on aivan pöyristynyt ajatuksesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on yhdellä kaverilla sellaisista kipsimalleista tehty pöytä olohuoneessa. Se on aika pysäyttävä :). Itselläkin oli joskus sellaiset omista hampaista, mutta harmillisesti ne on jonnekin kadonneet.

   Poista