keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Meduusa katossa

Makuuhuoneessa on roikkunut väliaikais-valaisimena tuollainen solmimani rysävarjostin jo koko kesän. Olen siihen koittanut etsiskellä sopivampaa tilalle, koska tuo meduustan muotoinen iso rutjake katossa on alkanut häiritä silmieni lisäksi jo untakin. Tämä huone on siis tosi pieni ja matala, niin pieni että vähänkin liikaa tavaraa tai asioita saa sen tuntumaan heti liian ahtaalta ja katossa roikkuva iso pallero on nyt alkanut ahdastuttaa tilaa ihan liikaa. Se on kuin iso mörkö joka siinä leijaillen pelottelee sängyssä nukkuvia öisin. Balanssi sopivan ja liian kanssa on nyt siis vain ja ainoastaan kiinni tuosta.

Onnekseni minulla on uusi valaisin jo katsottuna, ja se odottelee minua siellä Häemeenlinnassa, kun vain nyt ehtisin kaikilta muilta kiireiltäni sinne ajella sen hakemaan. Mutta jo tieto siitä, että kohta tuo rutjake tuosta lähtee öitäni pelottelemasta on lohdullinen. (Ja tietenkään se ei nyt kuvissa näytä niin isolta ja pelottavalta, mutta se on. Se on keskellä sänkyä, vaikka näyttääkin tuossa, että olisi jalkopäässä ja tuijottaa siinä sopivasti sängyssä olijaa suoraan silmiin.)

Mutta möröstä viis, sillä muuten huoneessa on nyt tunnelma taas kohdillaan kun sain sinne esille kirppistelemäni mittalasin ja nuo heräteostos-kuivakkeet. Tykkään niin pitää tuossa yöpöydällä jotain nättiä ja mieluusti vihreää, mutta näin kun päivät alkavat lyhentyä ei tuolla ihan kauhean hyvin mikään vihreä enää viihdy. Kuivat siemenkodat toimivatkin nyt tuoreiden kukkasten korvaajina eikä niitä haittaa ollenkaan se kuinka pimeää tuolla välistä on.

Our teeny-tiny bedroom is quite easy to overfill with things so that it feels even tinier. My handmade jute lampshade on the ceiling is the thing now that is too much. It looks nice in these pics but is actually quite scary when sleeping under it. It looks like a giant jellyfish lurking from the ceiling. Luckily it won't be there for long anymore. I've found a replacement lamp there, just need to go pick it up from my fav fleamarket in Hämeenlinna first. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti