maanantai 23. syyskuuta 2019

Syyskuun saaliita

Piipahdin männä viikolla Hämeenlinnassa kevyellä kirppisturneella ystävän kanssa. Kevyellä siksi, että ihan yhtä hulluun hurmokseen emme päässeet kun viime kerralla samanmoisella retkellä, mutta ei se aina ole se määrä, vaan se, että tekee hyviä ja tarpeellisia löytöjä. Nyt tuli vastaan molempia.

Olen aina ollut vähän kateellinen niille, joiden kotiin mahtuu isoja sadonkorjuukoreja kaiken kivan säilyttimiksi. Itselläni ei ole tilaa semmoisille, mutta korien ulkoasu viehättäisi kovasti. Siksipä oli mukava yllätys kun tämä pikkuinen yksilö tuli vastaani, sillä sain paikattua kateuden hammastani, eikä sen sijoittaminen esille tuota täällä minkäänlaisia vaikeuksia.

Pikkukoirillekin löytyi koria, nimittäin tuollainen ihanasti patinoitunut oveton vanha kissankuljetuskori. Laitoin sen keittiön nurkkaan, missä ovat tykänneet makoilla tyynyn päällä, että kelpaisiko tällainen heille sinne sen tilalle. On silmiini niin paljon nätimpi ja näppärämpi kun rytöinen iso tyyny, mutta toistaiseksi ei ole kovin hyvin kelvannut. Minkkiansaksi ristimässämme kapistuksessa ei ole ihan hirveästi saalista vielä näkynyt, satunnaista piipahtajaa lukuun ottamatta. 
Annan sen nyt kuitenkin olla vielä tuolla, josko se on vaan sitä uutuudenpelkoa heillä ja ottavat ansan parempaan käyttöön sitten myöhemmin.

Ja parhaita löytöjä ovat myös nämä: mittalasi jota tarvitsin ehdottomasti maljakoksi marketista löytämilleni kuivakukille. Heräteostoksena hankitut siemenkodat olivat lojuneet jo tovin puketissaan odottamassa sitä että löytäisin niille sopivan maljakon esillepanoa varten ja mittalasi hoitaa sen homman enemmän kuin täydellisesti. 

Vanhaa koria en taas voinut vastustaa sitten yhtään. Toinen samanmoinen löytyi siltä hurmosturneelta ja tämä oli pakko ostaa myös, ihan vaan kun on niin hiton kaunis. Nämä kumpainenkin löytyivät lempparikirppikseltäni Suomen kasarmin aarteista, jonne jätin myös yhden lasikupuvalaisimen ostamatta, kun olin ihan varma, että ei se ole se mitä etsin makuuhuoneeseeni, mutta sitten kotimatkalla olinkin yht'äkkiä varma että se on ja sitten piti paniikilla laittaa viestiä perään, että jos se ei ole vielä mennyt niin ostan sen sittenkin ja onnekseni se ei ollut. Niin että uutta reissua tulossa taas tuonne suunnille piakkoin, kun pitää vielä se käydä sieltä ostelemassa.

My recent fleamarket finds. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti