sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Kesähatut ja talvikengät

Makuunuoneessa roikkuu vielä vähän kesäkamoja esillä, kuten olkihattuja siellä täällä, mutta en raaski niitä laittaa vielä talviteloilleen kun näyttävät niin näteiltä tuota seinää vasten. Antaa siis olla vielä vaan, ainakin siihen asti kun alkaa ahdistaa niitä katsella syksyn pimeydessä, kun seuraavaan kesään on vielä t o  d e l l a pitkä matka. Mutta nyt nuo värit mielestäni sopivat tuonne vaan niin hyvin, että koitan olla ajattelematta hattuja hattuina, vaan enmmänkin just koristeina vaan.

Ja onhan siellä myös sitä talvistakin tavaraa jo esillä, nimittäin kokoelmani lapikkaita. Ne on laitettu esille odottamaan sitä hetkeä kun otan ja rasvaan ja huollan ne. Rakastan lapikkaita ihan yli kaiken, ne ovat lestilleni juuri passelit ja pitävät jalan hyvässä asennossa kävellessä. Ne ovat myös oikeasti hyvin lämmittävät kylmällä ja ihan siedettävät pitää vähän lämpimämmässäkin. Tekisi mieleni vetäistä ne jalkaan jo nyt, mutta en ole ihan vielä ilennyt. Odotellaan nyt ensin että alkaa tulla edes jonkinmoista kuuraa maahan, niin sitten lähtee lapikaskausi vauhtiin taas. Sillä välin saavat lojua esillä tuossa, ihan vaan koska nekin sointuvat tilaan nyt niin täydellisesti.

Makuuhuoneen uusi valaisinkin on haettu sieltä Hämeenlinnasta tänne keittiön pöydälle. Se on tuollainen hauska vanha lasipömpylä, jonka ajattelin sopivan makkarin kattoon päävalonlähteeksi juuttimeduusan tilalle. Kokeilemalla se selviää varmaksi. Täytyy tässä pikapuoliin joku päivä valoisaan aikaan sen sinne askarrella, tässä on tullut yhtä muuta sisustushommaa puuhasteltua, niin ei ole ihan vielä joutanut. (Siitä sisustuspuuhasta lisää sitten ensi postauksessa.)

I still ave my summer hats in sho on the bedroom wall, I also have my winter boots there, even if it's still just fall and there's no use to either of them. But I love the colors on both so I have them there cause I love to look at them in the room as a decorative choice.
I also have gotten the new lamp to the room, just haven't had any time to put it up yet, cause I've been busy with another reno-project in this house. I'll tell you all about it in my next post.

4 kommenttia:

 1. Mahtava lapikaskokoelma! On kyllä parhaat kengät pakkasilla.

  VastaaPoista
 2. Hei millä aineella hoidat lapikkaita? Omat on ollu kovassa käytössä ja kaipaisivat jotain sipaisua. On kyllä ihan parhaat talvikengät ja mukavasti ilahduttavat muitakin kulkijoita, aina tulee kommenttia vastaa tulijoilta. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuttua tuo, että tulee tuntemattomat välistä kehumaan kenkiä :D Minä hoidan saappaita sellaisella mehiläisvahaa sisältävällä saapasrasvalla, jota olen suutariltani ostanut. Ihan kuulema sellainen yleisrasva kaikille nahkasaappaille se.

   Poista