keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Sateiselta pihalta

Toissapäivänä satoi vettä juuri kun oltiin saatu piha siivotuksi ja laitetuksi syksyä varten. Olin kamera kädessä valmiina odottelemassa sateen taukoamista sen verran, että saan siististä pihasta muutaman räpsyn muistoksi, ennen uutta vesiryöppyä ja tulihan se tauko sieltä kun oikein odotteli.

Laitettiin rottinkiset pihakalut varastoon ja sieltä tilalle nämä paremmin veden ja sotkun kestävät, jotka saavat olla tuossa niin kauan kunnes sitä lunta alkaa tulla ja ehkä vielä sen jälkeenkin. Näillä kun ei varsinaisesti pääse istuksimaan, koskapa ovat lähes aina märkiä niin toimivat enemmän vain kauniina koristeina tuossa.

Pihalla sinnivät vielä varsin monet ruukkukasvit ja kesäkukat. Ilmat ovat olleet suotuisan lämpimät ja jännitän tässä ehtiikö nuo keväällä ostetut krysanteemit kukkia vielä kerran. Paikalla pörrää vielä porstuan lattian alla pesivän kimalaisyhdyskunnan viimeiset ja on kiva että juuri nyt kukkivat maksaruohot ovat heidän mieleen. Nuo pitäisi tuosta korista istuttaa jo muualle maahan, mutten raaski vielä, etteivät kimalaiset hämmenny, että missäs ne nyt on. Olkoot tuossa nyt vaan niin kauan kun tarvis on.

Kasvihuoneen ympäristö taas näyttää vielä varsin kesäiseltä. Kukat kukkii ja yrtit sen kun kasvaa. Sisällä on vielä kesäkalusteetkin. Tämä on onneksi niitä viimeisiä asioita , jotka pitää syksyn ja talven tieltä siivota. Tässä ollaankin aika huoletta pidetty kesää niin pitkään kun vain suinkin pystyy. Jos kelejä piisaisi voisi vielä yhdet grillihetket tuossa kattaa myös.

Se pari vuotta sitten alettu puutarhakaluston maalausprojekti on edelleen kesken. Yksi tuoli on ollut koko ajan varastossa ilman maaleja ja loput kolme maalattu suurimmaksi osaksi vasta etupuolistaan. Vannoin silloin joskus keväällä, että tänä kesänä varmasti maalaan ja kuinka sitten taas kävikään. Kyllä se pari kertaa kävi mielessä, mutta silloin oli milloin mitäkin tekosyytä, hellettä ja muuta, etten sitten saanutkaan aikaiseksi. 

Käväisin nopsaan myös kukkakaupoilla hankkimassa jotain syksyistä kasvia pihaan ja bongasin sieltä alelaarista isot hienot just minun silmään ja värimaailmaan sopivat viimeisillään olevat krysanteemit. Tälläsin ne kahteen vanhaan maatalousastiaan sellaisenaan ja niistä tuli oikeinkin oivallisen näköiset pihankaunistajat.

Sadevesi- ja salaojarempan näkyvin tulos, niiden rännien lisäksi on tämä pieni sievä pätkä laatoitettua polkua portilta parkkipaikalle päin. Siinä on myös lumien sulamista varten strategisesti sijoitettu sievä pieni sadevesikaivo, jonka pitäisi ainakin teoriassa kadottaa se joka keväinen iso sulamisvesilammikko juuri tuosta kohtaa. 

Ensi kesänä ajateltiin laittaa parkkipaikan hiekkapinnat uusiksi ja jatkaa laatoitettu polku roskakatokselle asti. Siinä on sitten mukavampi tallustella kun pelkällä soralla ja näyttäisihän se varmasti nätiltä myös tielle päin. 


The yard after a fall clean up and rain. I swapped the rattan chairs to a more weather proof set and got some fall flowers to go with the ones left from the summer. 

The greenhouse is still in it's summer mood, but there's no hurry with cleaning up that yet. The roof protects the summer inside. 

Enjoying the new small brick path behind the garden gate. Next summer we'll make it to go all the way through the parking space. 

It's still quite green here, but the weather is changing and soon it'll be winter again. 

3 kommenttia:

  1. Teillä on kyllä ihanan runsas piha, jotain tuollaista meilläkin toivottavasti joskus!

    VastaaPoista
  2. Onpa kaunista! Ihana tunnelma ja suloinen kasvihuone. Tykkään!

    VastaaPoista
  3. Sun piha on niin kaunis! Just tuollainen sopivasti rönsyilevä ja moniulotteinen.

    Mulla on hirveä puutarhakuume menossa, vaikka onkin talvi tulossa. Onpa ainakin ensi keväänä sitä selvät sävelet ja pääsee aloissa aloittamaan:D

    VastaaPoista