sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Rämästä uutta rakentamassa

Mieli on jo jonkin aikaa tehnyt päästä taas jonkun sisustukseen liittyvän askarteluprojektin pariin. Suunnitelmissa on ollut jo jonkin aikaa uudistaa yläkerran aulan ilmettä ja toimivuutta ja siihen piti ensin löytää materiaalia, josta sitä lähteä muokkaamaan. No, se materiaali löytyi tässä eräänä päivänä kun nettikirppikseltä vastaani tuli puoli-ilmaiseksi tämä messevä, mutta kovin turpaansa ottanut vanha kaapiston yläosa. Siitä saisi kohtuullisen vähällä vaivalla tehtyä yläkerran aulaan uuden liinavaatekaapin ja joskus myöhemmin vielä varmasti jotain muutakin.

Kaapistossa on hyvä henki ja se on joskus ollut varmasti tosi näyttävä. Vähän ehkä kirpaisi lähteä tätä muokkaamaan muuksi, mutta muistuttelin itselle, etten voi nyt ihan jokaista kalustetta lähteä säälien säästelemään, jos mielin saada sitä mitä haluan. Ja sitä paitsi, tämähän oli jo niin rikki ja osin lahonnut, että hyvin voin siitä tehdä nyt jotain muuta. Sitten otettiin sahat käteen ja alettiin hommiin.

Ja parin tunnin kuluttua oli pätkitty kaapista tällainen. Simppelimpi, mutta silti rustiikki ja selvästi vanha kaappi. Tämä on mitoiltaan nyt just sopiva aulassa aiemmin olleen liiinavaatekaapin tilalle vinon katon alle ja vielä minipieni sokkeli tai jalat tuohon mahtuvat. Ensin se pitää  kuitenkin sovittaa, että tietää tarkalleen kuinka minipienet, mutta sitä ennen se vielä hiotaan.

Ja sen hionnan jälkeen se näyttikin jo varsin erilaiselta. Tyyli saattaa tuosta vielä vähän hienosäätyä sitten kun sen paikoilleen saamme, mutta oma viehätyksensähän siinä olisi jo noinkin. Nyt se pitää vaan pestä ja puleerata ja paikoilleen passailla, että saan sen sokkelin tai tassut siihen vielä tehtyä ja yläkerran aula alkaa hahmottua uusiksi. Palataanpa tähän aiheeseen pian lisää siis.

P.s. Olipa muuten kiva tehdä tuolla autotallissa hommia kun oli paikat siistinä ja kaikki työkalut näpsästi käsillä. 


Been wanting to build something new to the interior, especially to the upstairs hall. I wanted a new linen cabinet there that would better suit my vision of the space than the old one does. So when I found this old, broken big cabinet that I could use to build one smaller one I was thrilled.

It took us only a couple of hours to shrink the big thing in to this little cuteness. A little sanding and I can go fit it in it's place now. It still needs some sort of legs though, but I'll figure out those later, now I need to get this to it's place. To be continued...

2 kommenttia:

  1. Olet kyllä ollut ahkera. Itsellä tahtoo nuo huonekalutuunaukset jäädä puolitiehen aina.

    VastaaPoista