lauantai 23. kesäkuuta 2018

Taululla tunnelmaa

Juhannuksen säiden inspiroimana kaivelin kokoelmistani esille yhden vanhan, vanhan maalauksen ja asetin sen keittiön seinälle. Sen aihe sopi hyvin säätilaan ja värit ihan loistavasti keittiöön, joten jätin sen hetkeksi esille, vähän niin kuin näyttelyyn tuohon.

Minulla on näitä vanhoja jemmoissani muutama, mutta esillä pidän niitä harvoin. Osin siksi, etteivät näin vanhat oikein tykkää kovin kirkkaasta auringosta tai liian suurista ilmankosteuden vaihteluista tai keittiöistä. Aarteita ovat minulle ja sillä lailla täytyy huolehtia, etteivät mene piloille, vaikkeivät mitenkään rahallisesti arvokkaita olekaan ja kovia ovat jo kärsineet.

Mutta nyt on esillä tämä yksi, hetken tai viikon tai muutaman. Tuossa kuvassa voin viipyillä pitkään, noissa esineissä, sateessa, vedessä ja väreissä. Jotenkin niin täydellinen kaikkineen juuri nyt ja juuri tuossa, kunnes taas sen säilöön ja turvaan pistän, jotta voin taas joskus siitä onnelliseksi tulla kun sen taas esille nostan.

I got a small collection of really old paintings that I rarely put up. I know old paintings are brittle and fragile to humidity changes and sunlight so I keep them mostly hidden away and safe. But now I just had to get this piece out, the weather during this midsummer inspired me to see this and the colors look so perfect in the kitchen right now. I'll let it hang there for a while, cause I just love to look this view in there.

1 kommentti: