maanantai 25. kesäkuuta 2018

Hapsuja hapsujen päälle

Juhannus on meillä aina hyvää aikaa puuhastella jotain rästihommia tai muuten vaan rentouttavaa tekemistä. Emme ole vuosiin halunneet matkustella keskikesällä mihinkään vaan pysytellä oman kodin rauhassa nauttimassa ympäröivän maailman hiljaisuudesta. 

Tänä juhannuksena kaappeja siivoillessani vastaani tuli männä kesältä kirpputorilta osteltu hapsullinen pöytäliina sekä muita kankaan palasia. Sain heti inspiksen tehdä siitä pöytäliinasta sängyn takatyynyihin isot hapsukkaat tyynyliinat, niihin kun on kokonsa vuoksi vaikea löytää kaupoista valmiina mitään kivaa ja jotain kivaa niihin teki mieli saada.

Takatyynyliinojen lisäksi liinasta jäi sen verran, että lopuista sai vielä tuollaisen kivan pikkutyynyn, joka kokonsa puolesta kelpaa hyvin mukaan myös asuntovaunureissuille.

Varastoissani olleesta palasta vanhaa intianpuuvillaista päiväpeitettä ompelin simppelin tyynynpäällisen isoon tyynyyn sängyn keskelle. Se on sellainen tyyny jota on hyvä käyttää niskan takana illalla sängyssä lukiessa ennen nukkumaan menoa.

Minulla on tapana myös muutaman vuoden välein kierrättää vanhat ja kinttaantuneet tyynyt ompelemalla niistä uusia tyynyjä. Pesen ensin tyynyt kokonaisina koneessa ja sitten poistan vanhat päälliset, ompelen uudesta kankaasta uudet ja ennen täyttöä revin sisälmykset uudestaan kuohkeiksi. Tällä tavalla saa tehtyä myös vähän jämäkämpiä tai erikoisemman kokoisia tyynyjä niille, jotka semmoisista tykkää. Itselle ja lapselle olen esim. tehnyt sellaiset 50 x 90 jankkityynyt, jotka eivät runsaiden täytteidensä puolesta helpolla liiskaudu.

I spent this midsummer at home doing things I love. I found some old fabrics and decided to make them in to pillowcases. I made the ones with fringes from an old table cloth and the big one in the middle from a piece of an old bedspread. 

1 kommentti:

  1. Kaunis makuuhuone teillä. Ja, hyvä idea toteuttaa tyynynpäälliset vanhoista kankaista.
    Mukavaa ja aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista