sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Vähän barbiejuttuja taas

Työhuoneessa vallitsee hirveä kaaos, mutta nukkekoti edistyy huimaa vauhtia. Siinä missä ennen ei ollut ikkunoita, ovia tai listoja on paketti melko pitkällä kasassa jo. Maalia on sudittu ja sähkötöitä tehty ja yksityiskohdat mietitty tarkkaan. Ja tietenkin muutin myös mieleni matkalla ja tilasinkin pariin huoneeseen lautalattiat, ajatuksella että kun nyt kerran tehdään niin tehdään sitten kunnolla eikä pistetä mitään puolivalmista. 

Olin joskus tilannut valmiiksi läjän lattialistaa joka tietenkin loppui juuri kesken ennen olohuoneen valmistumista. Mukava yllätys myös ettei sitä saa enää mistään, valmistus lopetettu jo ajat sitten. Hermoromahdus oli lähellä mutta sen sijaan että laittaisin olohuoneeseen jotkut muut listat ajattelin kokeilla ensin ottaa tuosta muotin ja tehdä sitä jostain massasta itse. Sama tyyli on tärkeintä joka huoneessa näetsen.

Olohuoneen kalustuskin on vaihtumassa hieman modernimpaan ja vanhoista tavaroista hyväksyin alustavasti mukaan vain kuvassa näkyvät. Melkoinen projekti siis vielä tässä jos meinaa kaiken itse tehdä. Kokeillaan nyt kumminkin, jos tätä virtaa vaan piisaa. Sohvat ja nojatuolit on jo suunniteltu päässä ja verhot sun muut syntynevät siinä sivussa. Valaisimiakin pitäisi ja ehkä levysoitin kaiuttimineen ja, ja, ja...

Pojan huone taasen on verhoja ja paria yksityiskohtaa vaille valmis. Haluaisin tähänkin tehdä uuden työpöydän ja tuolin, mutta juuri nyt en ehkä ehdi. Pääasia että siellä on nyt kaikki tarpeellinen ja tyyli on jotakuinkin ok.

Päämakuuhuonekin valmistunee ihan näillä näppäimillä. Listat kiinni ja sähköt pelaamaan vaan ensin. Tähän ei kalusteita tarvitse juuri nyt uusia, vanhat pelittävät vielä aivan hyvin. Kaappi ja lipasto sovituksessa ja muut tulevat sitten kun puitteet ovat valmiit.

Oma suosikkini sisustuksessa on tällä hetkellä tuo "vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä" jonka asennus jäi vaiheeseen kun putkistona käyttämäni puutikku loppui kesken. Huomenna onnekseni saanen lisää ja saan nämäkin asenneltua loppuun, tai ainakin parempaan vaiheeseen. En melkein kestä sitä miten hienosti jäätelötikuista saa tehtyä patterin joka näyttää tässä ihan oikealta. Yksityiskohta josta olen ehkä eniten ylpeä tässä talossa.

Että hyvää vauhtia valmistuu ja ensi viikolla varmasti aika valmiina. Työ ei ole kovin raskasta, mutta aikaa vievää liimojen kuivumista odotellessa, mutta kun touhuaa tämän parissa aamut ja illat (ja päivät muuta) niin ei ole kuulkaas aika käynyt pitkäksi tai tylsää ollut.

My 60's style barbie house project is coming along nicely. Most of the big jobs are done and soon I can focus properly on the interior decoration. 
My absolute favorite part is the "water" heating system and the plumbing. How many barbie houses have that, I only ask? 

13 kommenttia:

 1. Ihan mahtava, oot kyllä taitava mitä tahansa teetkin!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, se onkin tavoitteeni, että tulisi mahdollisimman aidon näköistä. :-)

   Poista
 3. Voi, laita vielä lisää kuvia, kun saat hommaa taas edistymään! Aivan huikean hienolta näyttää!
  Pia

  VastaaPoista
 4. On kyllä komea lämmitysjärjestelmä!!

  VastaaPoista
 5. No niin, tätä onkin jo odotettu...
  Tosi hyvältä näyttää ja hyväähän kannattaa tunnetusti odottaa :D
  Mahtavan näköistä, kyllä minunkin barbit tohon mielellään muuttaisivat!
  Onko jotain erityistä tiedossa,kun noin kiireellä aloit tätä puuhaamaan?
  Terveisin Kirsi Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä sen kummempaa kun että edustavia kuvia pitää tuosta saada ja onhan se sitten mukava kun se on jatkossa esittelykunnossa noin niinku muutenkin. :-)

   Poista
 6. Ihana...lisää kuvia odotellaan : )

  VastaaPoista