torstai 6. heinäkuuta 2017

Fiskars & Billnäs

Lähdimme Parolan aseman Katjan kanssa pienelle road tripille ja ajelimme Fiskarsin antiikkipäiville. Kummallekin eka kerta noissa maisemissa, jotta pitihän sinne nyt kahden kirppishirmun päästä hurvittelemaan näille perinteisille ja kuuluisille vanhain tavarain markkinoille.

Perille päästyämme olivat sadepilvet juuri avanneet hanansa ja tilaa oli sen vuoksi hyvinkin riittävästi tutustua tapahtuman tarjontaan. Kuvaaminen sen sijaan jäi hyvin vähälle ja rajoittuu vain näihin muutamaan nopeasti napattuun räpsäisyyn.

Miljöö oli kaunis ja myyjiä oli avoimella markkinapuolella runsaasti. Tavaraa oli paljon ja monenlaista ja hinnat sen mukaisesti kalliista vähemmän kalliisiin. Itse tapatumapuolella oli hallissa hintataso jo selkeästi kovempi eikä siellä tällaiset romuhamsterit juuri jaksaneetkaan kauaa sadetta pidellä vaan päätettiin siirtyä seuraavaan kohteeseen, eli Billnäsiin.

Billnäsin perinne- ja antiikkipäivillä alkoi vihdoin aurinkokin paistaa ja tuttujen myyjien kanssa rupateltuamme päästiin oikein kunnolla tutustumaan tarjontaan joka olikin täällä paljon meitä miellyttävämpi.

Koukkasimme vielä ennen tätä kohdetta hieman etäämmällä, pari kilometriä ruukin suuntaan olevalla markkinapaikalla. Siellä ei kovin montaa myyjää ollut, mutta löytöjä tehtiin ja todettiin että kannatti ehdottomasti poiketa. Mottomme reissulla oli että aina kun jossain joku paikka näkyy niin sinne mennään ja melkein ihan jokaiseen sitten mentiinkin.

Tunnelma oli oikein iloinen ja kuten kuvasta näkyy ei täältä(kään) tyhjin käsin tarvinnut lähteä. Tämä tapahtuma on pienempi kuin Fiskarsin, mutta ainakin meidän mielestä parempi. Hintataso oikein kohdillaan ja tarjontaa ihan joka lähtöön. 

Ennen kotiin lähtöä käytiin vielä paikallisessa erittäin viehättävässä antiikkiliikkeessä pikavisiitillä joka venähtikin sitten vähän pidemäksi kun valikoimassa oli niin hyvää ranskalaista antiikkia ettei pois olisi malttanut lähteä. Aika vaan alkoi loppua tältä päivältä ja kotiinkin alkoi mieli tehdä kun koko päivän oli viettänyt tolpillaan taapertaen.

Kaiken kaikkiaan oikein mieluisa reissu jos haluaa kerralla kunnon annoksen antiikkia ja vanhaa tavaraa upeissa miljöissä. Sisustusmaanikko suosittelee lämpimästi kaikille niille jotka eivät vielä ole käyneet.

Ja niistä löydöistä mitä minä tein, teen teille ihan oman postauksen sitten seuraavaksi. Ensin otan kuitenkin hyvät yöunet ja saattaa olla että vähän laiskottelen vielä sen päälle.

Visited the antique fairs at Fiskars and Billnäs today with my friend Katja the author of the blog Parolan asema. Great trip with the best company. Beatiful views and good finds is what made this the most  perfect day for the both of us. 

1 kommentti:

  1. Oi oi, juuri tuollaisia markkinoita ja kirppiksiä olen täällä Hollannissa kaivannut. Vaikka paikalliset kierrättävät, niin paikallisten kierrätyskeskusten ja ihmisten kirpputorit ovat vähän niin ja näin - tavaraa on vaikea saada liikkumaan ja hyvää on todella vaikea löytää. Ihanaa kesää! Ritu

    VastaaPoista