perjantai 13. tammikuuta 2017

Yrteille valoa

Näissä rintamamiestalon tehoneliöissä kun keksii jonkun hyvän tavan säästää tilaa, tulee siitä aina valtaisan hyvälle tuulelle.

Olen jo pidemmän aikaa tuskaillut talvisin kaupan yrttiruukkujen kanssa keittiössämme, ne kun tahtovat aina lopettaa elämänsä muutaman kituliaan pimeässä vietetyn päivän jälkeen. Tykkään tosi paljon tuoreista yrteistä ja olenkin tässä vuosien varrella tappanut niitä varmaan jo rekkalasteittain.

Olen kyyläillyt markkinoilla olevia yrttien kasvatukseen tarkoitettuja pienkasvattamoja ja kasvihuoneita, mutta aina törmännyt siihen ettei keittiössämme ole tilaa sellaiselle ympärivuotisesti. Enkä millään jaksa sellaista että kaapeissa lojuu vempeleitä joita käytetään vain osan aikaa vuodesta, unohtuvat piiloon yleensä.

Noh, tässä päivänä eräänä sain yllättävän ajatuksen, että jospa olisi olemassa sellainen lamppu jonka voisin laittaa tuohon keittiökaapin alle, siinä kun on semmoiselle hyvin tilaa, niin voisin sillä valaista niitä nuutuvia yrttiruukkujani aina silloin kun liian pimeää heille muuten on. Ja kas, aikani surffailtuani löysin sellaisen ja mistäs muualtakaan kun ihan Ikeasta.

Lamppu kätkeytyy kaapin alle oikein mainiosti eikä tuo valon värikään niin kamala ole etteikö sitä kehtaisi pitää päällä tuossa ihan vaikka koko päivän. Ja parasta on ettei tuo tilaa vie juuri yhtään. Nyt on ihan hirveästi yrttejä mutta voi olla että viikon päästä ei ole. Mutta sitten kun taas on voin valaista niitä näppärästi tässä. Ai että kuulkaa kun olen mielissäni tästä.

Ja niille jotka miettii että miksi se nyt horisee jostain kasvivaloista kun makuuhuoneen maalaus on vielä kesken, niin sanon vaan että voi elämä tätä pimeyttä ja pieniä ikkunoita. Maalaushomma on edistynyt mutta kuvaushomma ei. Napsin kuvia sieltä oitis jahka ehdin taas päivänvalon kanssa samaan aikaan hollille.

During the winter in Finland it can get so dark for so long periods that there has to be extra light for the plants otherwise they'll think it's the end of the world and die. 
I had been seeking for a solution in my kitchen to keep my store bought herbs alive longer than a couple of days and found this from Ikea. Now I have the lamp under the cupboard and can use it whenever I need, and when I don't I don't even know it's there. So practical in this small house with no extra counter top space.

4 kommenttia:

  1. Juuri samaa olemme miettineet ja rintamamiestalossa asumme . Ikeasta etittiin ,ei löytyny. Tuo on loisto idea . T. Tuula

    VastaaPoista
  2. Kerrassaan nerokasta, täytyy ehdottomasti laittaa korvan taakse! Kiitos loistavasta vinkistä!

    VastaaPoista
  3. Hih, olen miettinyt ihan samaa ratkaisua, kun nauta viime kesänä näin Ikeassa. Loistavaa!

    VastaaPoista