lauantai 28. tammikuuta 2017

Puusta pitkään

Loppuviikosta saatiin vihdoin sänky takaisin makuuhuoneeseen ja siihenhän se lattialaatan remontointi sitten tyssäsi - tuli liian mukava olla. Vähän aloin jo sisustella kuitenkin, että nyt sentään jotain tapahtuisi. Värimaailma huoneessa on ihastuttavan harmaa, todella saturoitu. Kun tykkään vielä käyttää enimmäkseen harmaita petivehkeitä on tunnelma huoneessa tosi, tosi väritön.

Olin ostellut huoneeseen jo Ikeasta tummanharmaat pellavaverhot ja tykännytkin niistä. Sopivat hyvin harmaaseen värimaailmaan, kunnes aloin miettiä että mäneekö tämä nyt liian harmaaksi.

Hankin sitten sovitettavaksi toisetkin pellavaverhot (Hömppälän beiget jotka kuvassa vain kietaistu vehotangon päälle) ja ainakin näin pimeänä ja harmaana päivänä ne tekevät kyllä paljon huoneen värimaailmalle. Taidan pitää molemmat ja vaihdella niitä vuodenajan ja valon määrän mukaan. Molemmat sopivat kyllä tilaan omalla tavallaan tosi hyvin.

Kyllästyin myös huoneessa liiallisen mustan kontrastiin ja vaihdoin vähän somisteita sieltä täältä. Tästä asetelmasta otin pois rekisterikilven ja mustissa kehyksissä olevan pääkallotaulun ja korvasin sen omatekemälläni näöntarkastelutaululla. Parani ja pehmeni tämän nurkan ilme tästä eikä pistä silmään enää niin lujasti.

Toisella seinustalla nosteltiin kaapit vain kutakuinkin pois tieltä. Hämmennyin kyllä vähän siitä kuinka kivasti tämä pukukaappi sopiikaan tälle puolelle laatikoston vierelle kun sen paikka oikeasti on ison kaapin toisella puolen. Saattaa olla että pitää sovitella sitä näinkin päin sitten kun tuo reikä lattiassa on saatu umpeen.

Ja koska se umpeutuu, ei pysty tietämään vielä. Ei olla päästy puusta pitkään asian kanssa. Sitä höylää ei edelleenkään ole ja lattialautojakaan ei vielä ole katkottu mittaansa. Täytynee koittaa tässä nyt ryhdistäytyä ja hoitaa tämä homma loppuun, mutta kun mielessä polttelee jo uudet jutut ja haluaisi keskittyä välillä muuhunkin on se vähän vaikea nyt koittaa irrottaa sitä inspistä tähän. 

The color scheme in the bedroom is coming together. It had started to go too grey but I turned it around with removing some of the the harsh black contrasts and adding a bit more beige. I quite like the saturated look in the room, but want to keep the overall feel warm.
Now that we have the bed back in the room we've relaxed so much it's hard to try and find the energy and inspiration to finish this reno. The floor is still waiting to be fixed but all I want to do is just lay on the bed and enjoy the vibe in the room.

10 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää makuuhuoneessa nyt ja vitsi miten houkuttelevan näköinen makuuhuone ja tuo teidän sänky :) Mukavaa lauantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuo sänkyhän on oikeasta niin mukava ettei siitä halua nousta pois laisinkaan. :D

   Poista
 2. Näyttää tosi kivalta. Aivan ihanat värit! Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Kyllä tykkään minäkin, ihana, ihana, ihana.

  VastaaPoista
 4. Kauniilta näyttää, ja aivan mainiolta näyttää ainakin kuvissa tuo Hömppälän(?) beige ja tumma pellava ydessä. Tumma tuo syvyyttä nurkkaan ja beige lempeää pehmeyttä.
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D En minä niitä siellä yhtäaikaa pidä. Nyt on Hömppälän beiget ikkunassa, kesemmällä sitten ehkä laitetaan tummemmat vuorostaan.

   Poista
 5. Hei,
  oletteko koskaan harkinneet makuuhuoneen laajentamista tuon pienen oven takana oletettavasti olevan vinttitilan puolelle? Itse olen vasta sokkelinpotkija-asteella rintamamiestaloprojektissani, mutta monen pohjapiirustuksen äärellä olen miettinyt, että miten sellainen laajennus onnistuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harkitsin aikanani, mutta sittemmin tulin toisiin aatoksiin. Tuo vintti tuolla takana toimii niin hyvin tarkoituksessaan että koin viisaammaksi pitää sen siten kun on tarkoitettukin. Sitä paitsi en tykkää niistä liian matalista huoneen nurkista laisinkaan, liian vaikeita sisustella. :-)

   Poista