maanantai 2. tammikuuta 2017

Vuodessa ehtii kaikenlaista

Monissa blogeissa on näin vuoden vaihtuessa aina niitä muistelopostauksia siitä mitä kulunut vuosi piti sisällään. Ajattelin näin uuden vuoden alkajaisiksi muistella minäkin mitä kaikkea viime vuonna sainkaan oikein aikaan mutta rajaan muistot omaan tyyliini käsittämään pääosin remontti-, tuunaus-,ja rakenteluirintamalla aikaan saadut asiat. 

Ja tohinahan alkoi heti tammikuusta. Silloin sain idean kurkata olohuoneen Halltex-katon alle ja voi mikä yllätys sieltä löytyikään. Samaan syssyyn lähti siniharmaa sävy seinistä ja pienen kontrastin lisäämisen jälkeen olohuoneesta tuli kokonaisuutena paljon seesteisempi.

Helmikuussa rakenneltiin taas lisää pukukaappeja talouteen. Pojan huoneeseen mitoitettu yksilö piirreltiin omasta päästä, rakennettiin niin kun osattiin ja maalattiin lopuksi vihreäksi. Toimii ihan loistavasti edelleen.

Maaliskuussa alettiin oikein kunnolla remonttihommiin kun piskuinen kylppärimme sai hienon laatoituksen ylleen. Näin jälkikäteen ajateltuna ehkä koko vuoden paras juttu, vieläkin tulen iloiseksi aina kun tuonne menen. Niin luksusta.

Huhtikuussa tehtiin porstuaan kierrätyskeskusta ja ommeltiin juuttimattoa. Hyvin onnistuivat molemmat.

Toukokuussa rekenneltiin porstuaan lisää kyläkauppamaisuutta ja ostettiin sinne kivoja kaunistuksia tilaa somistamaan. Vastaan tuli nettikirppikseltä myös maailman hienoin pihakalustoprojekti puutarhaan.

Kesäkuussa laitettiin keittiötä, pieniä naulakoita ja veitsiteline toiminnallisuutta parantamaan ja tilaa antamaan. Nättiä tuli. Samoihin aikoihin iski savihulluus ja alkoi vimmattu astioiden tekemisen opiskelu. Samaan tarpeeseen tuunattiin vanha rautakärry savitöiden kuivatusta varten.

Heinäkuussa tuunattiin vanhasta aurinkovarjosta pyykkiteline ja painettiin kyynärpäitä myöten savessa uuden astiaston kimpussa. Myös pienen kylttikaupan valikoimia lisäiltiin parilla uutuudella.

Elokuussa  varusteltiin asuntovaunua ja askarreltiin kaappia makuuhuoneeseen. Tuli siinä sivussa tehtyä yksi laatikostotuunauskin. Olohuoneeseen taasen ilmestyi uusi pöytälamppu vanhasta lasipurkista.

Syyskuussa iski taas uusi kaappiprojekti tulille ja saatiin vihdoin melkein valmista myös pihakalustostakin. Makuuhuoneen uusi tuunattu arkistolaatikosto sai uudet vetimet ja etiketit sekä uusi mantra taiteiltiin vanhaan liitutauluun muistuttamaan mikä ruoanlaitossa on rakkauden lisäksi tärkeintä.

Lokakuussa saatiin ovesta valmis kaappi ja päätettiin tehdä kunnon pyykkiteline myös sisäkäyttöön. Molemmista tuli ihan napakympit ja sekä kaappi että pyykkiteline solahtivat paikoilleen ja käyttöön ihan täydellisesti

Marraskuussa alettiin jo joulujuttujen valmistus. Piparkakkukalenteri leivottiin hyvissä ajoin ja muovikasvit muuneltiin joulukransseiksi.

Joulukuussa keskityttiin enemmän koristelu- kuin rakenteluhommiin. Paketoitiin joululahjat postipaketeiksi. Koitettiin myös keksiä uusia joulukoristeita ja leivottiin pipareiden sijasta poronsarvia.


Oikein oli siis puuhakas vuosi tuo mennyt. Sormet syyhyävät jo tuleviin ja luulenpa ettei tässä kauaa taas mene kun alkaa työkalut tässä taloudessa kolkkaamaan. Makuuhuoneen maalaus ja lattian uusiminen polttelevat nyt mielessä enemmän kuin mikään muu ja luulenpa (itseni tuntien) että se projekti alkaa lähipäivien aikana ihan minä hetkenä hyvänsä.

A fast look at the year 2016 and all the cool projects I made here. Some major renos and some smaller ideas, but all in all a good year (links to detailed posts below the pictures). And as this new year is starting I have an itch to start a new renovation project already. More of it in the near future.

13 kommenttia:

 1. Aivan ihana paluu viime vuoteen. Muistan ihastelleeni noita kaikkia sinun yllä olevia päivityksiä ja paljon muitakin:) Olet oikea idea mestari.

  VastaaPoista
 2. Kaikkien aikojen ihanin blogi ! Toivottavasti jatkat edelleen. Puuhiasi on into seurata ! Hyvää uutta vuotta ja paljon ideoita ��. T. Tuula E

  VastaaPoista
 3. Aivan käsittämätöntä ideointia, toimeliaisuutta ja osaamista! Ei kyllä voi kuin huokaillen ihastella, mitä kaikkea olet saanut aikaan YHDESSÄ vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja itse ihmettelin että noin vähänkö vain. Täytyy tänä vuonna petrata :D

   Poista
 4. Mielettömän hienoja ideoita ja toteutuksia! Innolla odotan, mitä kaikkea keksit tänä vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa odottelen minäkin. Muutama jo muhii mielessä. :-)

   Poista
 5. Voih..tääälä ihaillen selailen blogiasi ja tekemisiäsi..mielettömän inspiroiva blogi KIERRÄTYS, ITSE TEKEMINEN KUNNIAAN! Tätä lisää KIITOS;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tätä lisää tulee varmasti. :-)

   Poista
  2. Sä oot kone! Aivan uskomatonta ideointia ja priimaluokkaista toteutusta - hienoa, tykkään satasella, tätä lisää! :)

   Uudenvuoden terkuin Kuopiosta,
   Mirkka / mnewcomer.blogspot.com

   Poista
 6. Jestas, sä saat aikaiseksi... Ihania ideoita ja toteutuksia, joita katsellessa melkein hengästyy :)
  Hyvää alkanutta vuotta ja paljon uusia ideoita!

  VastaaPoista
 7. Mää niin haluaisin tuolla asua. Miten kävi sille toiselle tytön huoneelle, jota suunnittelit?
  M&

  VastaaPoista