torstai 5. tammikuuta 2017

Näääh

No nyt toimi maali niinkuin pitikin. Tummuus on nyt hyvä, mutta jotenkin en sittenkään ihan täysillä ole tyytyväinen värivalintaani. Näin päivänvalossa se on jotenkin pielessä, liian sininen edelleen. Tiedän että seinien värin muutos vaikuttaa kattoonkin, mutta silti tunne siitä että väri ei ole nyt ihan kohdallaan ajoi minut taas uudestaan kaupoille ja nyt, illan hämyssä läästin siellä taas uutta sävyä pintaan, sellaista vähemmän pielessä olevaa harmaata tällä kertaa.

Vähän säätämiseksi meni remontti heti alussa, mutta uskon vakaasti että hyvä tästä vielä kuulkaa tulee. Se uudempi harmaa ainakin näin keinovalossa näyttää paremmalta ja uskon että huomenna kun sen luonnonvalossa näen niin en tule pettymään. Sormet ristissä nyt kumminkin.

And the right tone is applied over the light blue, but... I'm not sure I like this one either, somethings off. I think I didn't make the right color choice after all. It looks a little too blue to me. And as I stared it for a while I decided to do it one more time and so I went and got a new, a bit warmer tone that I started applying a moment ago. The result looks already better and I'll show it to you again tomorrow. 

4 kommenttia:

 1. Harmaa on kyllä ongelmallinen. Mulla on jo monta kokemusta siitä, kun harmaata yrittää niin sinistä tulee! Toivon totisesti, että kohta harmaaksi maalattava lattia ei muutu siniseksi myös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen huomannut että mitä ylemmäs mennään sitä vaikeammiksi harmaat muuttuvat. Lattiassa siis minun mielestä vähiten väriään vaihtavat. :-) Muista että nyt on luonnonvalokin melko kylmää ja sekin vaikuttaa siihen miten lopputulos näkyy.

   Poista
 2. Itse valitsen aina ruskeaan taittuvan harmaan, en myöskään tykkää näihin sinisiin menevistä harmaista. Ruskeaan taittuvat näyttävät monessa valossa sitten vihertäviltä, mutta se ei minua haittaa. Värit on aina haastavia kun niistä tahtoo eri valoissa aina löytyä yllätyksiä. Entisessä kodissamme oli beige seinä joka tietyn hetken päivästä näytti lilalle ja olohuoneemme oli joskus hetken vaaleanpunainen : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, harmaat ovat maaleissa vaikeita, mutta on jo kokemusta niistä itselläkin. Minua se sinisyys ei aina haitta, niinkun esim. keittiön lattian ruuduissa on selvä siniharmaa, mutta se toimii tosi hyvin harmaana melkein missä vaan valossa. Meidän talon ollessa ennen keltainen oli se aina kesän auringonlaskujen aikaan persikan värinen, se vähän otti silmiin kyllä. Onneksi ei enää ole keltainen talo. :D

   Poista