maanantai 16. tammikuuta 2017

Järkkäilyä ja värkkäilyä köökissä

Juu ei siellä makuuhuoneessa sitten yksikään huonekalu liikahtanut joten keksin muuta puuhaa siksi aikaa kun viikko alkaa lähennellä loppuaan.

Keittiössä on jo vuosikausia kiusannut eräs seikka, aterinlaatikkoon ei ole mistään löytynyt sopivaa telinettä pitämään syömävehkeitä järjestyksessä. Ainoa lähellekään mitoiltaan sopiva lonksuu ja heiluu siellä ihan miten sattuu ja on ärsyttänyt minua vuosien saatossa suunnattomasti.

Sitten päätin tarttua härkää sarvista kun muistin että autotallissa lojuu pari pätkää kaappiprojekteista taannoin yli jäänyttä rimaa. Niistä saisin varmasti askarreltua laatikkoon just eikä melkein sopivan jakajan, jolla aterimet pysyisivät tiukasti järjestyksessään.

Ja kah, niinpäs sainkin. Kehikko istuu tuolla niin napakasti ettei erillistä pohjaa tarvinnut rakennella ollenkaan. Järjestys on kurinalainen ja vähän syvempi kuin ennen, muttei yhtään liian syvä jotta tuolta vielä helposti isommillakin nakkisormilla kaivelee tarpeeseensa sopivan välineen.

Samaan kiukkuun valjastin aterinlaatikon alakaapin kierrätyskassin säilytykseen. Kevyt uudelleenorganisointi ja kaapissa ennen säilytetyt roippeet (joista muuten suurin osa ihan turhuuksia) löysivät uudet paikkansa varsin helposti. 

Kassi taas toimii tässä juuri niin hyvin kun kuvittelinkin vaikka ovi aukeaakin logiikaltaan väärään suuntaan (suurin osa kierrätystuotteista kun kulkee tuosta tiskin ja kuivaustelineen kautta), mutta kun se aukeaa noin laajasti saa väärältäkin puolelta sujautettua kierrätettävän kassiin helposti. Tästä kassi on helppo sitten napata mukaan porstuaan ja lajitella isompiin astioihin. Melko mainiota sanoisin.

As the bedroom project is still waiting for the furniture to move I decided to do some small crafts to help my kitchen function better. The tableware drawer was a pain in the *** until I finally build a divider there to hold the tableware on it's place. And the cabinet below the drawer after a re-organisation became a place to hold the recycling bag. So unbelievebely better now.

10 kommenttia:

 1. Hienoa! Taas kerran siisti ja näppärä toteutus! :) Meillä on aivan sama ongelma aterinlaatikon kanssa! Nyt ei ole enää mitään tekosyytä olla tekemättä asialle mitään, kun kerta kaikenmoista listaa ja muuta on ylijäämänä! Kiitos inspiksestä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vaan. Tämmöisen tekeminen kyllä helpottaa elämää melkoisesti. :-)

   Poista
 2. Hieno! Tekee mieli apinoida. Meillä on kahdeksan hengen perheessä aterimia aika paljon eivätkä ne millään mahdu tuohon muoviseen hökötykseen.

  VastaaPoista
 3. Hei vaan ja hyvää vuoden jatkoa!

  Tulipa tuosta ruokailuvälinelaatikosta mieleen vanha opetus: haaluvei. Siis välineiden järjestys vasemmalta oikealle. Eihän järjestyksellä merkitystä ole, mutta joku on kerran keksinyt, tai jotkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kun menee alhaalta ylöspäin nuo niin en ole katsonut että sillä järjestyksellä niin väliä on. Ne ovat olleet tuossa järkässä pian kymmenen vuotta. Käsi on tottunut tuohon. :-)

   Poista
 4. No niin - taas sulla on ratkaisu arjen ärsyttäviin asioihin, mille ei ole itse kyennyt tekemään mitään. Tässähän olisi mulle viikonlopuksi puuhaprojekti, joka tulisi tarpeeseen. Ne valmiit on todella aina väärän kokoisia ja kilut + kalut heiluu pitkin laatikoita. Kiitos tästä <3

  VastaaPoista
 5. Hieno, toimiva. Mulla se järjestys kyllä menee HaaVeiLu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se kai oikeasti niinkun kuuluisikin, tosin en käsitä miksi ne ylipäätään pitäisi olla missään tietyssä järkässä, paitsi tietenkin jos on näkövammainen tai perheessä joku on.

   Poista