maanantai 9. tammikuuta 2017

Seiniä niin kuin tauluja

Kaupallinen yhteistyö: Domus Classica
Ja makuuhuoneessa remontoiminen sen kun kiihtyy. Lokakuussa jo suunnittelin maalavani huoneen seinät savimaalilla ja se savimaaliprojekti potkaistaan käyntiin nyt
Sekoittelin eilen illalla savimaalia pigmentin kanssa ja tein kolme silmiini sopivaa sävyä: tumman lämpimän harmaan, vaalean harmaa-beigen sekä tummemman harmaa-beigen, myös greygenä tunnetun. Jätin myös reilusti valkoista, koska sitäkin tarvitaan tähän askarteluun. (Laitan myöhemmin postauksen maalien sekoittelusta ja pigmenteistä joita käytin. Nyt keskityn vain oleelliseen, eli itse maalaamiseen.)

Minua on aina viehättänyt seinien maalaaminen samaan tapaan kun jos maalaisin akryyliväreillä taulun. Tunnen ne värit kuin omat taskuni ja osaan sekoitella niistä juuri ja täsmälleen semmoiset sävyt kun tarvis on. Seinämaaleissa tämä ei ole oikein koskaan onnistunut, ne kun ovat tyystin eri tavaraa ja käyttäytyvät suurelta osin ilman minkäänlaista luettavissa olevaa logiikkaa. PAITSI tämä savimaali. Se on juurikin niin simppeli kun nuo taiteilijamaalitkin; sekoitat joukkoon haluamaasi pigmenttiä ja saat haluamasi sävyn. Tosin tämä vaatii jonkin verran väriopin tuntemusta jotta homman osaa, mutta sitähän minulta, taideaineita opiskelleelta jo löytyy.

Olen haaveillut sellaisista seinistä jotka muistuttaisivat vähän vanhaa rapattua seinää, mutta eivät olisi niin raffin näköiset kun yleensä teko-sellaiset ovat. Halusin palavasti kokeilla miten saisin tuolla savimaalilla ja pensselillä luotua sellaista efektiä ilman että joutuisin laastimaan siihen maalia lastalla tai maalailemaan eri värejä eri aikaan ja kas, onnistuuhan se.

Maalipurkit auki lattialle, käteen yksi sopiva pensseli ja hierotaan maalia silleen kun silmissä hyvältä näyttää. Tummempaa seinien ja ovien viereen ja vaaleampaa keskelle. Liikaa ajattelematta ja tuijottelematta yhtä kohtaa tai kokonaisuuttakin ettei tule liian tasainen kuviointi. Ei liikaa väriä kerrallaan ja antaa kaikkien värien sekottua enemmän tai vähemmän toisiinsa, mikä milloinkin mieltä just siinä kohdassa miellyttää. 

Helppoa minulle joka tottunut niillä akryyliväreillä taiteilemaan, ne kun kuivahtavat aika lailla samaa tahtia kun tämä savimaalikin. Ehdin juuri tehdä sen minkä pitää ja voin paikata tai luoda efektiä jo kuivaneen päälle. Ihan kun maalaisi oikein suuren suurta taulua, ei kuitenkaan ihan abstraktia vaan sellaista vähän esittävää.  

Tätä yhtä nurkkaa tässä nyt kokeeksi taiteilen kun ei oikein tuo valo tahdo riittää tässä huoneessa. Kamerakaan ei kuvaa seinää ihan niin kuin haluaisin vaan poimii nuo valkoiset sieltä vähän liikaa esille. Muistuttaa näissä kuvissa ehkä enemmän myrskypilviä kun vanhaa seinäpintaa, mutta luonnossa paljon parempi. Olen toistaiseksi hyvin tyytyväinen ja suorastaan sirisen innosta kun tästä on tulossa niin maan kauhian hiano! 

Ja muuten olisiko kellään hyvää ideaa miksi kutsua tätä tekniikkaa maalata seiniä? Itse olen tässä koittanut miettiä päätäni puhki että mikä tätä nyt parhaiten kuvaisi. Vesiväriseinä olisi hyvä muuten mutta kun on savimaali kyseessä niin ei oikein toimi vaikka lopputulos mielestäni vesivärityötä muistuttaakin. Liukuväriseinä taas on mielestäni asia ihan eri. Apuja otetaan tässä vastaan mieluusti siis.

The clay paint project in collaboration with Domus Classica.
I've been dreaming for a long time now to paint walls like I paint canvas with artist acrylic paints and finally I found a product that I can use just as I use my acrylics: the clay paint. I can make differend tones with pigments and the paint works just like acrylics with about the same drying time too. 
So I started to paint my bedroom walls to look like old plaster walls and I think the result is going to be awesome!

16 kommenttia:

 1. Mielettömän upeaa jälkeä! Hyvä värikin :D

  VastaaPoista
 2. Mielestäni näyttää KÄSINMAALATULTA. Vaikka telamaalauskin on käsinmaalausta niin silti eriasia. Olen itse maalannut sienellä 2 värillä vähän samaantyyliin. Jälki näytti kerrokselliselta ja tapetilta. Hyvää pintaa tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, miksei. Kyllähän käsinmaalatun aina käsittää käsinmaalatuksi. :-)

   Poista
 3. Mie nään tuolla usvan seassa pääkalloja! Miten hieno seinä! Oisko tuo joku ututekniikka? :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Aika pelottavaa. Minä en onneksi näe. Ututekniikka ei ehkä, kun ei tuo oikeasti niin utuiselta näytä...

   Poista
 4. Mielenkiinnolla odotan kun laitat kuvia lopputuloksesta. Alku on todella lupaava:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko pitkällä jo olisin maalauksen kanssa, mutta päivänvalo ei riitä kuvaamiseen nyt yhtään. Heti tulee dokumenttia jahka kuvata pystyy. :-)

   Poista
 5. Ai kun upea laastijäljitelmäseinä! Maalaakko mullekin tuommoisen. :D <3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Mä laitan mielummin kunnon ohjeet ni maalaat itte :-)

   Poista
 6. Hei, onko ohjeita lisätty tähän projektiin? Pigmenttien sekoitus ohjeet olis kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sen tarkempia, Pigmenttejä sekoitellaan lisäämällä sitä maalin joukkoon vähän kerrallaan sekoittaen kunnes sävy on haluttu. Domus Classicalla osaavat neuvoa oikeat pigmentit haluamiisi sävyihin :-)

   Poista
 7. Hei löytyykö ohjeita tähän projektiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sen kummempia kuin mitä tuosta postauksen tekstistä ilmenee.

   Poista