maanantai 5. joulukuuta 2016

Porstuasa

Porstuasa, yhdellä ässällä, se jotenkin tuntuu kamalan kivalta sanoa niin. En tiedä mitä murretta lienee, mutta sanon usein jos jokin asia porstuassa on, että son porstuasa. 

Ja nyt on joulu porstuasa.
Laitoin vähän lisää vihreää ja pienet valot ja asettelin tavaroita talvisemmin. Tavaroitahan tuolla piisaa, mutta tykkään siitä nyt että piisaa. Kyläkaupassa pitääkin olla vähän tavaraa esillä.

On oikeastaan aika harmillista että tämä tila on talvisin niin kylmä koska välillä olisi kiva viivähtää tuolla pidempäänkin kuin vain ohikulkumatkalla sisätiloihin tai kierrätykseen tavaraa tuodessa. Nyt varsinkin kun se on noin nättinä ja jouluisena. Mutta toisaalta on niin näppärää kun on tuollainen kylmä porstua, sille on joulunaikaankin niin paljon käyttöä varajääkaappina ja muuna. Että ihan hyvä että on lämmittämätön tila, niinhän se on aina ollut ja kuuluu ollakin. 

The porch is decorated for Christmas. I didn't do much, just put up some more green and a twinkle of light. I like this space a lot even though it's way too cold to hang out in this time of the year. It's fun to come home and walk through that place, especially now that it looks so pretty and calm.

24 kommenttia:

 1. Omaan korvaani kuulostaa kovasti keski/pohjois-pohjanmaan murteelta; niillä on kumma tapa hävittää toinen konsonantti jonnekin. Tällainen etelä-pohjanmaalainen ei oikein käsitä tuota. Vaikka me taas sanottais jotta son porstuas. Jotenki reirumpaa hävittää ne vokaalitkin ;)

  Mutta kyllä on komia!

  VastaaPoista
 2. No porstuasa vois sannoo kyl tääl Poris päinki. Joka tapauksesa teijä porstuu o hiano!

  VastaaPoista
 3. Kyllä son porstuasa täälä keski-pohojammaalla! Kyllä nyt trenkää, ko teillä on nuin komiat paikat.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on komia porstua, passaa tuota katella. Meillä täällä oulun seudulla on porstuat ja kamarit. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 5. Teillä on sitten kaunis porstua!
  Nuo vanhat hintalapputelineet on hauskoja! Printtejä yms saisi kivasti niissä esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koittanut vähän etsiä sellaisia jos sopivia jostain löytäisi, mutta vielä ei ole tärpännyt tarpeeksi nättejä. :-)

   Poista
 6. Kyllä kelpaa tulla kotiin, kun on noin kaunis porstua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se kyllä kelpaa, mutta kelpaa se kuule teilläkin! :-)

   Poista
 7. Ihana! Tuohon kauppatunnelmaan sopisivat vaikka vaa'an viereen ne tässä aikaisemmin esittelemäsi hienot "postipaketit". Hauskaa joulunodotusta, t. Minna J.

  VastaaPoista
 8. Ihana porstua.
  Hyvää Joulua!
  Toivoo Kirsi Maria

  VastaaPoista
 9. Lavian murretta! Laviasa syväsä montusa :D

  VastaaPoista
 10. Kauniisti on kaikki tarpeellinen esillä porstuasas...ihana tila viivähtää just se pieni hetki tuossa,ennen sisään astumista...vieraillekin silmäiloa jo heti ulko-ovelta lähtien.
  Kaunista Joulun odotusta.

  VastaaPoista
 11. Tuo on kyllä aina vaa yhtä ihana!! Täälä lakeudella (Oulun eteläpuolella) puhutaan ainaki nui, että täsähä mää porstuasa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, tunnen pari Oululaista ja juurihan noin he puhuvat. Liekö sieltä tarttunut minullekin :D

   Poista