sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulupuu on (taas) rakennettu

Joulu on jo ovella, kaikenlaista ripustettu ompi kuusen oksilla.

Oli vihdoin aika hakea muovipuu vintin kätköistä ja iskeä se paikalleen olohuoneeseen kesävarastosta kaivettuun aurinkovarjon jalkaan, niin kuin meillä tapana tässä koirataloudessa on. Muovia tai oikeaa ovat nämä perheen pienet karvapallerot sitä mieltä että puu olohuoneessa on yhtä kuin vessa olohuoneessa. Pissapoikien ulottumattomiin korkealle nostettuna saa puu olla turvassa eikä jalustakaan heitä sen kummemmin kiinnosta ja sitä paitsi, minusta se näyttää ihan älyttömän hyvältä korkealla jalustalla.

Mutta ennen kun katsellaan kuusta korkealla jalalla katsastetaan ne koristukset ensin. Aloitan aina saman kaavan mukaan, ensin valot ja sitten rimpsut jos niitä tulee. Männä vuonna ei ollut nauhoja ollenkaan mutta tänä vuonna halusin. Ja tietysti tyyliin sopivasti ne on ihan oikeaa vanhaa mittanauhaa joka on kelalla tuolla kuusen alaoksissa piilossa ja sieltä vain vedetty esille sen verran kun tarvis vaati.

Ja sitten laitetaan muut kilkkeet. Tänä vuonna en laittanut ihan kaikkea mahdollista vaan tyydyin lasipulloihin, pieniin hehkulamppuihin, maitopullon korkkipahveihin, numerolaattoihin, taskukelloihin ja korkkipalloihin. Nyt siinä on juuri sopivasti, muttei yhtään liikaa ja värimaailma on sointuvan herkullinen.

Ja tietysti silinteri latvassa niin kuin kunnon kuusiherralla kuuluu ollakin. Ihan jo senkin takia kun sointuu niin kivasti siihen mustaan jalkaan. 

Ja eikö tullutkin hyvä? Henkii minusta tosi kivasti mennyttä aikaa ja sopii tänne kuin nakutettu. Koristeet kenties vähän erikoisia, mutta kuitenkin kokonaisuus todella jouluinen ja kodikas. Ja tuolla jalalla ja silinterillä se on jotekin ihan ekstrajuhlava. Ja tuohon alle sitten myöhemmin se lahjakori jouluposteineen niin avot!

This year I didn't overdo the tree with decorations. I wanted it to be a certain color and not too blingy. I think the result is almost delicious and reminds me of butterscotch and gingerbread. I <3 christmas="" my="" p="" steampunk="" tree.="">

26 kommenttia:

 1. Onpa kivan persoonallinen kokonaisuus. Tuo mittanauhaidea on ihan huippu :)

  VastaaPoista
 2. Oikein mainio kokonaisuus. Jalka ja silinteri kruunaavat toisensa :)

  VastaaPoista
 3. Hieno! Mulla on ekaa kertaa aito joulukuusi, juurikin koirien ja kissojen takia o epäilyttänyt. Eilen kuusi laitettiin ja toistaiseksi on saanut olla rauhassa mutten yhtään ihmettele jos toinen koirista käy vähän lirauttamassa, sillä kun on lirautteluvikaa muutenkin.

  VastaaPoista
 4. Onpas aidon näköinen ollakseen muovikuusi! Toivotaan ettei kukaan nosta koipea sen juurella :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nämä meidän koirat kehtaa tuossa nostella kun eivät älyä että se on puu. Haisee muovilta. :D

   Poista
 5. Onko tuo oikeasti muovikuusi? Näyttää kyllä todella aidolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, on. Kyllä sen muoviksi tunnistaa kun lähempää katsoo, kuvissa on vähän hämäävämpi.

   Poista
 6. Todellakin teidän näköinen kuusipuu! Minäkään en ensi näkemältä tuota kyllä muovikuuseksi uskoisi, ehdottomasti kaunein näkemäni muovikuusi!

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. No eikö olekin. Tykkään siitä niin paljon kun on tuollaisen tolpan päällä. Sopii siihen vaan niin hyvin.

   Poista
 8. No nyt on kyllä ihan huippukoristeet kuusessa!

  VastaaPoista
 9. Mistä tuo muovikuusi on? Aina olen ollut aidon kannalla, mutta nyt olen alkanut miettiä että josko löytyisi AIDON näköinen tekokuusi ja tuohan on juuri sellainen! T. Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tämän K-raudasta muutamia vuosia sitten. Muistelisin nähneeni myös Bauhausissa vähän vastaavia.

   Poista
 10. Niin tedän näköinen kuusi, saa täällä hymyn huulille!

  VastaaPoista
 11. Todella kauniisti koristeltu ja kaunis on myös kuusi. Hyvää joulua teidän perheelle.

  VastaaPoista
 12. Hauska tuo hattu ja mittanauha! Ihana kun on oman näköinen kuusi!

  VastaaPoista