tiistai 13. joulukuuta 2016

Poronsarvipiparit

Ajatus poronsarvipipareista pelmahti päähäni kun leivoin tavallisia piparkakkuja ja niistä aina muutama pellin reunoilla vääntyy vänkyräksi jos paperi ei ole ihan suorana alla, että mitä jos olisikin joku pipari joka olisi ihan tarkoituksella vääntynyt. Ei tarvinnut edes kauaa miettiä että mikä muoto siihen parhaiten sopisi kun keksin senkin että poronsarvet tietenkin. Ja sitähän piti sitten heti päästä testaamaan myöskin.

Piirtelin ihan vapaalla kädellä paperiin parit eri sarven muodot ja leikkelin ne irti. Käytin niitä sitten sabluunoina joiden avulla leikkelin taikinasta sarvet esille. Jätin taikinan tarkoituksella vähän paksummaksi etteivät nämä sitten ihan heti hajoaisi vääntelyvaiheessa.

Heti uunista tultuaan nostelin osan kuumista ja vielä pehmeistä piparisarvista varovasti leveillä lastoilla pyyhkeillä peitettyjen kulhojen päälle ja osaan tungin leivinpaperin alle puukauhoja ja annoin jäähtyä siinä ihan kylmiksi jotta muoto jää pysyväksi. 

Lopputuloksesta tulikin varsin veikeitä vänkyröitä ja jolteensakin poronsarvien näköisiä. Sopivan isoja kunnon piparkakkunälkään mutta myös oivia koristeita joulukattauksiin jota oli tietysti heti testattava kanssa ja herkulliseltahan se tuokin näyttää. 

While making regular gingerbread cookies I suddenly had an idea to try to make some unregular ones too. I wanted to test out bending them in to form when they are still hot and soft from the oven. And of course reindeer antler is the best form to make this test with. The result is better than I expected, so good actually I might be using these antler cookies in my Christmas table setting too.

10 kommenttia: