tiistai 27. joulukuuta 2016

Pakosti stressitön joulu

Niin siinä sitten kävi että joulustamme tuli täällä tyystin stressitön kun se kaikista eniten juhlasta hössöttävä sisustusmaanikko putosi viikko sitten flunssan kourissa sohvan pohjalle. Kovasti siinä yritin vastaan pyristellä ja välillä väkisin asioita hoidella mutta ei auttanut ei, poskiontelontulehdus vei viimein voiton ja joulun laittaminen jätettiin suosiolla myöhemmäksi.

Aatto sujui kuitenkin ihan mallikkaasti, lahjat oli hankittu ja pakattu jo hyvissä ajoin eikä sen suhteen tarvinnut stressata laisinkaan (mitä nyt tuo pikkukoira tuossa hieman stressasi kun ei heti avaamaan päässyt vaan piti pojottaa poseeraamassa). Oman joulupöydän sijasta mentiin sukulaisten kattamiin ja edellispäivänä haetut antibiootit alkoivat vihdoin tehota olotilaani.

Joulupäivänä tuntui jo ihan erilaiselta. Laitoin vihdoin kinkun uuniin ja ilmoitin peruuntuneille jouluvieraille uudet ajat jolloin pöytä olisi heille herkuilla katettu. 
En tiedä mitään hauskempaa kun kutsua ihmisiä jouluisin meille syömään. Rakastan häärätä keittiössä, suunnitella ja kokata eri ruokalajeja, kattaa kauniisti ja tarjoilla. Tästä on tullut jo monelle ystävälle ja sukulaiselle ihan perinne tulla meille syömään joulunaikaan ja nyt tuo tauti pahalainen meinasti tehdä siihen poikkeuksen.

Onneksi tokenin ajoissa ja pääsin vihdoin tekemään sitä mistä jo viikon olen unelmoinut. Ja tänään on olo ollut jo kuin uudenvuoden sähikäisellä. Aamusta aloitin leipomuksilla ja lähes koko päivän kokkailtuani loppuillasta oli jo jääkaappi täynnään jos jonkinlaista herkkua. Ah.

Nyt, nyt se vihdoin voi joulu tulla tähänkin tupaan niin kuin kuuluukin. 

Been sick all week before Christmas and got well just day after. Had to cancel all the stress and cleaning and cookin and have a mellow Christmas. But now I'm feeling better again and can start doing the thing I want most to do at Christmas; cook for friends and family. It's finally Christmas for me too.

4 kommenttia:

  1. No onneksi pääsit loppujen lopuksi järjestämään joululounastakin. Tällaisina päivinä sairastaminen on erityisenn ikävää. Itse vältyin onneksi joulusairastamiselta ja stressiltäkin. Kaikin puolin mukava joulu. :)

    VastaaPoista