tiistai 15. joulukuuta 2015

Ja sitten siitä tuli valmis

Ensimmäinen kerros maalia pinnassa. Laitoin valkoista jota taitoin sieltä täältä okralla. Pistin kaikkien saumojen kohtiin enemmän okraa ja keskemmälle enemmän valkoista, Vähän niin kun ettei olisi ihan tasainen tuo väri, vaan enemmän sellainen ajan saatossa kellastunut.

Sitten lisäsin vähän "kilkkeitä" eli salvat ja lukkoraudat. Kävin ihan vasiten ostelemassa vanhat Porvoon Wanhasta Rautakaupasta, kun se vielä paikoillaan oli (ei ole muuten enää kauaa). Tykkään että yksityiskohdat pitää olla kohdillaan eikä niistä saa tinkiä. Tämmöisissä on kuulunut lukonpaikka olla ja siksi sellaiset piti laittaa nytkin.

Maalasin oviin kauniisti numerot ja sitten kaappia vähän meikattiin, eli suomennettuna; "vedettiin turpiin ja huolella". Pieksin sitä ruosteisilla työkaluilla, vasaralla ja mitä nyt käteeni sattui työkalulaatikosta. Sotkin sekaan myös vähän vanhaa rasvaa (sattui sopivasti jakoavaimesta). Käsittelin erityisellä huolellisuudella kaikki terävät kulmat sekä noiden salpojen ja lukkojen lähimaastot, koska niissä sitä kulumaa lie eniten olisi aidoissakin. 

Ja aikani kun olin riehunut päätin että nyt tämä oli tässä. Valmista tuli. Näyttää ihan oikealle pukukaapille, vaikkakin ehkä vähän teko-vanhalle sellaiselle, mutta siitä viis kun HIENOHAN siitä tuli!

Some paint, some dirt, some heavy beating with different tools and it is done! I must say I'm a little proud of myself right now. This really looks like a vintage gym locker doesn't it? 

22 kommenttia:

 1. Olet sinä kyllä taitava tyyppi!

  VastaaPoista
 2. Mistä nuo vanhat nyrkkeilyhanskat ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vuotta sitten kirpputorilta ostetut. Vantaan Lanttilasta muistaakseni.

   Poista
 3. Kyllä vaan tuli makee kaappi! Ihan tuli syyhy ruveta itsekin kasppia väsäämään 😀

  VastaaPoista
 4. Taidanpa näyttää tämän kaappipostaussarjan meidän nikkarille. IHANA KAAPPI! Olet sinä taitava visionääri!

  - Elma -

  VastaaPoista
 5. Tuo kaappi olisi hieno jos se olisi oikeasti vanha.Jos ostat huonekalun uutena niin se saa näyttää uudelta.Jos haluat vanhan niin osta vanha,aidosti kulunut.Nuo tekovanhat on oikeesti kamalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä siitä että tekovanhat on kamalia, mutta jos koko kaapin rakentaa alusta asti itse, on tekovanhennus mielestäni täysin hyväksyttävää. Olisin tosi mieluusti ostanut tällaisen oikeasti vanhan, mutta sellaisia kun ei vaan ole juurikaan markkinoilla. Minä jos kuka sen tiedän.

   Poista
 6. Oot kyllä mahottoman taitava, ihana kaappi.

  VastaaPoista
 7. Upeaa työn tulosta...tuli tosi erehdyttävästi "vanhan"näköinen....mie luulen,et meillekin tulee jossain vaiheessa tuollainen kaappi,vaikka ei olisikaan yhtä taidokkaasti tehty.
  Kyllä siussa hyvä puuseppä menee hukkaan,jos et työkses noita tee.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näitä työkseen voisi tehdä. Materiaalit jo yksin maksaa niin paljon, ettei siinä palkoille pääsis :-)

   Poista
 8. Uskomattoman upea kaappi! Oot kyllä tosi taitava tekijä!

  VastaaPoista
 9. <3<3<3<3-UPEA-KÄHEÄ-ROUHEA-PARAS!!!!

  VastaaPoista
 10. Hieno! Huvittava mielikuva tuo riehuminen, mutta sen ansiosta kaappi on juuri niin hieno kuin on! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, minun riehuminen on kyllä aika maltillisen näköistä, mutta irvistelin paljon :D

   Poista
 11. Ihan sikahieno!!! Näyttää kyllä tosi onnistuneesti oikeasti vanhalta.

  VastaaPoista
 12. Tosi hyvännäköinen!! Mua kiinnostaa, että kuinka paljon suunnilleen tuli puumateriaali maksamaan? Vois alkaa itelle väsäileen vähän isompaa ompelukaappia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkät puuosat taisivat olla yhteensä siinä 90 euron huitteilla. Nuo isommat liimapuulevyt niistä ne kalleimmat. Jos olisin osannut, olisin rakentanut koko kaapin vanerista, mutta kun se ei minun näpeissäni pysy muodossaan vaan vääntyilee miten sattuu päädyin liimapuuhun.

   Poista
 13. Tosi hieno kaappi, oot sä aika puuseppä! Meillä isännällä vaatekaappi vaiheessa, mutta siinä kohtaa taatusti tulee erimielisyyksiä, jos pyytäisin lupaa saada vähän "käsitellä" kaappia vanhan näköiseksi.. Tosin se varmasti käytössä pian sellaiseltakin näyttää;)

  VastaaPoista