sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Löytyi jo

Hienon uuden ikkunani asennusprojekti tössähti alkuviikosta ongelmaan peitelistojen kanssa. Ongelmaan siksi että kuvittelin omaavani tarpeellisen määrän oikean levyistä listaa ja sitten varastoni pengottuani totesin ettei sitä ollutkaan tarpeeksi. 

Portaikossa porstuaan päin antavan ikkunan ympärillä on tietynlainen 55mm levyinen lista ja haluaisin että tässä uudessa olisi samanmoinen ja saman levyinen jotta tyyli olisi yhtenäinen (ja se peittäisi himpun liian suuren raon joka ikkunan ympärille jäi). No, kuvan mukaista listaahan on lähes kaikissa puutavaraliikkeissä tarjolla, mutta aivan väärän kokoisena (45mm ja 70mm). Tuo minun mittani on kuulema ollut varsin yleinen vielä joskus 60-luvulla, mutta nykyään sitä ei valmisteta muuta kun erikoishöyläämöissä (liian kallista tähän kohtaan). 
Vanhoja rakennusosia myyvissä liikkeissä voisi ehkä olla, mutta niihin on meiltä aika pitkä matka näin äkkiseltään lähteä tässä kohden.

Joten kysynkin nyt teiltä armaat lukijani: Löytyisikö joltakulta teiltä tässä Uudenmaan alueella varastoistanne kuvan mukaista noin 55mm leveää vanhaa listaa? Peite tai jalkalistaa? Tarpeeni olisi noin 145cm pätkä ja pari lyhyempää noin 70cm pätkää. Kaiken kuntoiset ja pituiset pätkät huomioidaan. 

EDIT: Ja listat ovat jo löytyneet.

Desperately seeking this vintage wood molding from Finland.

4 kommenttia:

  1. Meiltä voisi löytyä eikä maksaisi lähettäminen Matkahuollon kautta paljon.

    VastaaPoista
  2. entäs jos lisäät 45cm listaan lisälista palan jolloin listan leveydeks tulee se 55

    VastaaPoista