sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Sitä oikeaa lämmintä jouluvaloa

Olen hyvin tarkka oman pihamme jouluvaloista ja eritoten valojen värisävystä. Suosin vain sitä oikeasti perinteistä hehkulampun sävyistä valoa ja viime vuosina onkin käynyt pihan jouluvalaistus hieman hankalaksi kun tätä vaihtoehtoa on niin vähän saatavilla LED-polttimoilla.

Meillä on ollut jopa yhdettoista valot pihassamme ympäri vuoden ja useamman vuoden ja vanhimmat niistä ovat vuosien varrella sanoneet sopimuksensa irti. Joko oli johtoa poikki, muuntaja rikki tai valosarja muuten vain kuollut ja nyt kun niin moni niistä oli menehtynyt jouduin taas saman pulman eteen, että mistä näitä nyt oikein saa?

Tiesin varmaksi vain yhden valmistajan lämminsävyiset LED-valot, mutta niitäkin on kovin hankala myynnistä löytää ja halusin saada vähän vaihtelua pihaan, ettei joka puskassa ihan samanlaiset valot olisi. Lähdin siis kiertämään putiikkeja ja katsastamaan tarjontaa. Monien valmistajien valosarjat lupailivat mainosteksteissään sitä oikeaa perinteistä valoa, mutta oikeasti jäivät kyllä kovin kauaksi lämpimästä viileillä sävyillään kunnes sitten törmäsin yhdessä kaupassa erittäin varteenotettavaan valosarjaan ja kas, sehän piti lupauksensa.

Tämä oli minulle entuudestaan tuntematon merkki, mutta ilmeisesti ollut myynnissä Hong Kong tavarataloissa jo useamman vuoden ajan. Paketissa luvataan lämmin valkoinen värisävy ja se todellakin on sitä. Se on jopa niin hyvin vanhojen hehkulamppusarjojen värinen ettei sitä erota niistä laisinkaan (siitä kuva tuonnempana). Näitä oli myös ilahduttavan montaa eri kokoa, vihreällä tai kirkkaalla johdolla, suoraa ketjua tai räystässarjaa eikä hintakaan ollut päätä huimaava. 

Innostuin näistä niin että ostin aika monta sarjaa, kolme isoa ja pari pientä. Toivotaan että myös kestävät käytössä (tosin en aio enää ympäri vuoden pihalla valoja pitää).  Eli siis jos lämmintä, perinteistä jouluvaloa pihalleen halajatte, niin tässä sarjassa sitä on. Suosittelen, lämpimästi.

Toinen valosarja mikä tekee minkä lupaa värisävynsä puolesta on tämä Konstsmiden ketjultaankin perinteisen näköinen LED-valosarja. Näitä minulla on pihassani entuudestaan jo useat on ja olen ollut niihin hyvin tyytyväinen. Näitä on vain markkinoilta pikkuisen hankala tänä päivänä löytää ja tiedänkin itse vain yhden paikan mistä näitä saa; Sähkötalon myymälästä Järvenpäästä, tosin heilläkään ei ole kuin yhtä 120-osaista sarjaa valikoimissaan. (Vinkatkaa kommenttiboksiin jos tiedätte muita ostopaikkoja näille).

Värisävyltään toimivat hyvin yhteen noiden Wirta-valosarjojen kanssa vaikkei valojen sävy ihan tasan samanlainen olekaan. Tarpeeksi lämmin kuitenkin niin ettei ero häiritse silmääni. Suosittelen näitäkin ja yhtä lämpimästi.

Enempää LED-sarjoja en enää sitten löytänyt, mutta jotain tuikkua vielä pihalleni kaipasin joten päätin katsastaa myös hehkulampputarjonnan joka yllättäen oli todella niukka sekin, mutta onnekseni löysin yhden tosi kivan sarjan ja siitä kuva tässä:

Nämä ovat siis perinteisellä hehkulangalla olevat valot, mutta nämä ovat sellaiset pienet mikrovalot. Oikein kivat ja tunnelmalliset eikä sähkönkulutuskaan ole päätä huimaava (tämä setti vie 16,8 Wattia). Näitä Konstsmiden sarjoja näkyi olevan myynnissä ainakin Citymarketeissa sekä Hong Kongeissa. Ostin näitäkin pihalle muutamat ihan vain että sain sitä vaihtelua noiden polttimoiden kokoon ja määrään eri puskissa (voi kunpa tekisivät tällaiset myös LED-versiona, siis sellaisena jossa tämä värisävy on kohdallaan minulle).

Ja lopuksi kuva jossa "koik yhes koos" 

Niinkuin näkyy ei noita toisistaan edes kamera erota, niin samankaltainen tuo sävy on (ovat kuvassa samassa järjestyksessä kun edempänä luettelin). Aika hyvä setti. Nyt minulla on siis kahdettoista valot pihallani. Laitan niistä postauksen paikoilleen asennettuina myöhemmin, lähempänä joulua. Noin hurja määrä valoja kun ei enää oikein kaamosvaloista mene ja en ilkiä ihan vielä ruveta kovasti joulusta posmottamaan kun en niitä vielä edes aktiivisesti pihallani päällä pidä (ihan vähän vain vilautan kun koissut käyvät iltapissillä ennen nukkumaan menoa).

I love warm and traditional Christmas lights on my yard and I've had a lot of them, but unfortunatelly some of them broke and I needed to find new ones to replace them. It was not easy to find LED lightsets that have the right tone in the light but here's two that I found. The one in the first picture is called Wirta and sold by Hongkong department store. The second one is Konstsmide's set and those you can find from Sähkötalo store in Järvenpää. The lightset in the third photo isn't Led but a traditional lightset, sold in Citymarket or Hongkong department stores. I got few of those too since they're microlights and don't take that much energy.
Now I have a nice warm and traditional lookin set of lights for my yard. I'll post about them again closer to Christmas.

18 kommenttia:

 1. Kiitos paljon vinkistä,mulla sama juttu:yritän etsiä juuri noiden värisiä ja paketissa luvataankin, mutta kuitenkin ovat ihan valkoisia ja jopa kylmään siniseen vivahtavia.Pakko käydä ostamassa.t.Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niiden pakettien kuvat ne vasta harhaanjohtavia joskus ovatkin. Kannattaa aina kaupassa, jos ei mallia ole näkösällä, pyytää myyjää pistämään töpseli seinään ja näyttämään se miltä valo näyttää oikeasti :-) Näissä minun suosikeissani tuo paketin kuva on kyllä aika lähellä totuutta.

   Poista
 2. Sama. Mua häiritsee suunnattomasti jos vierekkäin on eri sävyisiä valoja. Tai vaikkei olisi ihan vierekkäinkään. Pienestä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minuakin. Sellaiset pihat missä on montaa eri valkoisen (ja sinisen) sävyä sekaisin eivät kyllä minun silmääni näytä nätiltä sitten millään.

   Poista
 3. Oo, mun lempiaihe! Siis ikuinen vääntö mieheni kanssa siitä, että LEDeissä on kylmä ja vääränvärinen valo :) Eilen viimeksi kokeilin montaa eri energiansäästöpolttimoa pöytälamppuihin, jotta löytyisi tarpeeksi lämmintä valoa.

  Aikoinaan halusin parvekkeemme kaiteita kiertämään tooosi paljon pieniä valoja ja mies sitten teki työtä käskettyä ja viritteli hienot valot 8omasta mielestään). Mutta APUA!, ne oli ledit, joiden valo oli ihan sininen, siis sellainen liian kirkas ja kylmä. Hän ei todellakaan voinut ymmärtää, kun riivin ne pois ja lähdin itse ostamaan oikeanlaista valoa :) Nykyään homma onkin jo hankalaa, joten KIITOS todella paljon vinkistä, onneksi meillä on Hong Kong aika lähellä. Taidan ryysätä sinne heti huomenna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa Ledeissä löytyy jo hehkulampun sävyisiä polttimoita tavallisiin valaisimiin aika hyvin. Esim. Ikealla on melkein kaikki ledit sitä ja ihan markettien hyllyiltäkin löytyy, katsot vaan että paketissa lukee 2700K. Se on Kelvin-asteikolla hehkulampun värisävy :-) (Energiansäästölamput ovat ihan sutta värisävyissään.)

   Poista
 4. Täällä ollaan myös tarkkoja noiden valojen värisävyjen kanssa. En taida oikein iletä tunnustaakaan että yksi virheostos on laiskuuttani juuri nyttenkin ulkona kirkastamassa sateista yötä. Tosin lyhdyn sisällä' mutta loistaa sieltäkin sinertävänä :( Pitänee kaivella kaikki valorimpsut esille jostain kasojen takaa ja tehdä niille inventaario.
  Kodin Ykkönen myy noita Konstsmiden valoja. En ole kyllä tänä syksynä valohyllyllä käynyt mutta olisikohan siellä noita kaunisvaloisia?

  VastaaPoista
 5. Ostin viime jouluna muita Konstsmiden valoja Bauhausista.

  VastaaPoista
 6. Juuri tänään ostimme Clas Ohlsonilta lämpimän sävyiset LED-valot. Pakkauksen päällä lukee LED String Light Warm White LED ja niitä oli ainakin kahtena eri pituutena, 6m ja 12m. Valon sävy on lämmin, tosi kaunis. Sopivat sekä ulko-että sisäkäyttöön.

  VastaaPoista
 7. Täällä Konstsmiden fani! Sitä saa ainakin pk-seudulta lähes kaikkialta, Prisma, Bauhaus, CM, Hong Kong, Kodin1. Kestävätkin ovat kuin mitkä. Clas O:n valot ovat minun makuuni liian kusenkeltaiset. Wirtaan täytyy jatkossa siis tutustua paremmin, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 8. Hei! minulla taas juuri päinvastoin: olen nähnyt parissa omakotitalon pensasaidassa sellaiset omasta mielestäni upeat kylmän valkoiset tai vähän vaaleansiniseen oikeastaan vivahtavat LED lamput vihreällä johdolla. Todella iso valovoima noissa, haluaisin meille sellaiset. Olisko antaan vinkkiä minkä merkkiset valot ovat tällaiset? Nettiselailu ja etsintä ei ole vielä tuottanut tulosta. t. äijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin Tarjoustaloissa myytävissä Revontuli-merkkisissä valosarjoissa on hyvin kylmän sininen vaihtoehto polttimoissa. Valovoimasta en tiedä, enkä johdon väristä.

   Poista
 9. Suurkiitokset! Tutkittuani tarkemmin, luulen, että kyse oli juuri tuosta Revontuli - koristevalosarjasta sinisillä polttimoilla. t. edell. äijä

  VastaaPoista
 10. Täälläkin yksi ehdoton lämminvalofani! Täksi jouluksi ostin Etolasta parit LED-kranssit ja Stockalta muutaman LED-valosarjan, joita kaikkia mainostettiin nimenomaan LÄMPIMÄN sävyisinä. Mutta kuinkas kävikään? Ei lähellekään sitä lämpöä, joita aiemmissa "mikrovalo"sarjoissa ja kransseissani on. Kaappin jäivät ja sinnittelen viimevuotisilla, vaikka niissä vähän "koloja" onkin. Konstsmiden ihana mikrovalokranssi on ihan omaa luokkaansa, mutta samasta kranssista on Konstsmidellä myös LED-kranssi, joka on ihan liian räikeä. Pakkaus on hyvin samanlainen molemmissa, joten tarkkana, jos juttu on sulle(kin) tärkeä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman olen huomannut, että ne paketit ovat liki toisiaan. Itse olen ostellut vielä enemmän noita Wirta-valosarjoja. Ovat ihan just lämpimät niinkuin hehkulanka, aivan sama sävy valossa.

   Poista
 11. Nämä "lämminsävyiset" ovat vanhanaikaisia. Mennyttä maailmaa. Te "lämminsävyfanit" : suosittelen vaihtamaan nykyaikaisiin, viileäsvyisempiin LED-valoihin "hyvän sään aikana".

  VastaaPoista
 12. Voisko joku ystävällisesti neuvoa missä LED-valosarjassa olis juuri sellaiset monen "inhokit" eli kylmän sinertävät valkoiset ledit.En meinaa sinistä lediä,vaan kylmän valkoista joka näyttää selvästi sinertävältä.

  Olen tsekannut revontuli- ja motonetin Lumo merkkiset ja ne ovat omaan makuuni liian lämpimän valkoiset,vaikka niissä lukee "kylmä valkoinen" tai "kirkas valkoinen".

  VastaaPoista