torstai 13. marraskuuta 2014

Lyhtylöytöjä

Löysin kirpputorilta aivan sikakalliin vanhan rautatielyhdyn joka oli sitten lopulta pakko ostaa kun niin kovasti mieli teki. Olen aina ollut ihan heikkona vanhoihin lyhtyihin ja tässä vanhassa vaihdelyhdyssä on vaan sitä jotain. Tämä on vieläpä aivan hirvittävän suuri ja painava, kahvoineen sillä on korkeutta rapiat viisikymmentä senttiä. Ostohetkellä ehkä hieman kirveli, mutta yhtään en ole katunut. On se vaan niin komia lyhty.

Hieman halvemmalla (tai no aika paljonkin) pääsin ostaessani tämän Tarjoustalon alelaarista löytyneen kivan lyhdyn. Tämäkin on kooltaan aika messevä ja tuollaisen hämäräkytkimellä toimivan patterikäyttöisen hautakynttilän kanssa ihan huippu. Olen tänä syksynä hurahtanut noihin tekokynttilöäihin oikein kunnolla. On niin vaivatonta kun pihalla itsekseen syttyvät ja sammuvat. Aina on mukava tulla pihaan missä lyhtyjen loimotus toivottaa tervetulleeksi.

Kolmas kiva pikkulyhty löytyi kirpputorilta. Parin euron vanha kahvllinen tuikku sulatti heti sydämeni söpöydellään, eikä yksin hintansa puolesta. Näiden vanhojen lyhtyjen historia ja patina ovat jotenkin vaan niin sykähdyttäviä. Mihinköhän tätäkin on joskus käytetty? 

Ja valot päällä lyhdyt ovat vieläkin kivammat. Tuo korkein on ainoa jota pihalla pidän. Kaksi vanhempaa ovat visusti sisällä turvassa syksyn sateilta, mutta jos nätti ilma on saatan pistää tuon vaihdelyhdyn hetkeksi portaille osoittamaan ovelle päin nuolellaan, mukavasti ohjaamaan syksyn kyläilijöitä sisälle lämpimään.

I bought some lanterns to light this awfully dark autumn. The first on e is a real old railroad switchlantern I got from a fleamarket with a lot of money. The second one is a find from a bargain store's discount section (with much less money) and the third also a real old one I found from a fleamarket with a couple of euros. 

10 kommenttia:

 1. oletko käynyt kasvihuoneilmiö-kaupassa? siellä makasi aivan ovella 2 aitoa rautatie lyhtyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi. Sinne on täältä yli tunnin ajomatka niin en ole hetkeen käynyt.

   Poista
 2. Minulla on samanmoinen suuri mötukkä, mutta ilman lasiseiniä. Mietinkin, että millaiset seinöt siinä on mahtanut olla :)
  Heta

  VastaaPoista
 3. Mistä saa noita mainitsemisiasi hautakynttilöitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Prismoista, Citymarketeista ja Hongkongista ja noita missä on tuo hämärätunnistin löysin Tarjoustalosta.

   Poista
  2. Halpa-Hallissa on myös tunnistimella olevia. Terv. Myös niihin hurahtanut :)

   Poista
 4. Kauniita lyhtyjä. Pitäis kyllä ostaa, vaikka kalliimmalla kun kerran kohdalle sattuu. Multa on muutamat kerran jäänyt joku kiva juttu ostamatta hinnan vuoksi ja kyllä vieläkin harmittaa :( Myös Tokmanni myy kyseisiä kynttilöitä. Minä olen myös käyttänyt jo parivuotta, ensin haudoilla ja sitten myös pihapiirissä. Käteviä. Mukavaa joulunodotusta. t Riitta

  VastaaPoista
 5. Hei! Esittelit edellisessä postauksessa keittiön valkoisia kaappeja ja kysyisin sinulta vanhojen kaappien maalauksesta, sillä itsellä olisi vastaava urakka kevättalven ajaksi suunnitteilla. Elikkäs... Millä maalilla olet kaapit maalannut? Oletko ollut maaliin tyytyväinen? Oletko maalannut kaapit myös sisäpuolelta? Muita vinkkejä maalaukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, pistit pahan kysymyksen. En nimittäin muista millä maalilla ne maalasimme noin kymmenen vuotta sitten. Sen muistan että Tikkurilan maali se oli. Joku liuotinpohjainen kalustemaali. Maalattiin sisältä ja ulkoa samalla. Olen ollut maaliin hurjan tyytyväinen. On kestänyt käytössä hyvin. Nyt vasta alkaa vetimissä hieman näkyä kulumaa, mutta siitäkin tykkään, kuuluu asiaan näin vanhoilla kaapeilla. Vinkkinä sanon että ota geelimäinen maali ja maalaa superlon-telalla. Ei valu ja saat tasaisen ja nätin pinnan :-) . Meidän kaapit hiottiin ja pahimmat kolhut kitattiin puukitillä ennen maalausta, mitään tartunta- tai pohjamaalia ei tarvittu kun tehtiin hiomahommat kunnolla.

   Poista