sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Erilainen rautakauppa

Blogiyhteistyö Domus Classican kanssa
Eräänä sateisen harmaana päivänä männä viikolla ajelin ihan asioikseni Hämeenlinnan upeisiin maisemiin ja Domus Classican kauppaan. Olen käynyt siellä pari kertaa aiemminkin, mutta nyt oli kamera matkassa kun teemme pienen blogiyhteistyön ja kävin tuolta hakemassa erään ihanan ja pitkään haluamani jutun talooni.

Tuolla myymälässä on niin fantastinen tunnelma. Kaikki nuo rouheat pinnat ja värit ja valot tekevät kaupasta niin lämpimän ja kotoisan. Siihen lisäksi vielä ehkä maailman inspiroivin valikoima saavat ainakin tämän asiakkaan ihan pähkinöiksi. Taas oli kaikkea uutta ja ihanaa valikoimiin tullut ja myymälää kierrellessä tuli kyllä mieliteko jos toinenkin. Piti jossain kohti ihan hillitä itseänsä etten kovin kovaan ääneen hihkunut. Se on niin eri asia nähdä ja kokea tuotteet livenä kun vain kuvina näyttöruudulla.

Valikoimia katsoessa totesin että jos tuolta ei jotain löydy niin sitten sitä ei tarvita. Siellä oli kyllä aivan kaikkea ja vielä enemmänkin. Jos vanhaa entraa niin tämä on se paikka joka kannattaa pitää mielessä ja miksei myös jos uutta rakentaa ja vähän parempaa ja persoonallisempaa halajaa. Mutta tiedättekös mikä tuolla oli ehkä kaikkein parasta? Se on se kiireetön palvelu. Enkä sano tätä vain siksi että yksi myyjistä on hyvä ystäväni. Sanon tämän siksi että se on oikeasti myös siinä suhteessa perinteitä kunnioittava kauppa. Ja ainakin minä arvostan hyvää palvelua yli kaiken.

Ja mitäkö kävin tuolta noutamassa? No tuollaisen perinteisesti rakennetun rintamamiestalon ikkunan. Se tehtiin meille varta vasten mittojen mukaan. Sain valita siihen ihan kaikki yksityiskohdat juuri niin kuin halusin ja se on melko pitkälti saman näköinen kun talossamme olevat vanhat ikkunat. Olen haaveillut ikkunasta jo vuosia ja nyt vihdoin sain aikaiseksi sellaisen meille järjestää. Tarvitsemme sen pimeään portaikkoomme luonnollista valoa tuomaan tähän talven synkkyyteen ja harmauteen. 

Asennustyöt ovat jo alkaneetkin, ilmat vain eivät ole olleet kovin suotuisat (hullut marraskuun sateissa yrittävät ikkunaa laittaa) mutta tällä viikolla pitäisi vihdoin saada akkuna paikoilleen. Siitä postaan lisää tuonnempana.

I'm doing this collaboration with Domus Classica the traditional hardware store located in Hämeenlinna. I visited their store to pick up a window I ordered a few weeks ago and took some photos of the store while doing so. The atmosphere in there is just so lovely, warm and cosy and with all the beautiful things around one really gets inspired. 
I can't wait to get the window installed. It will make a huge difference to our oh-so-dark staircase. By the end of this week it should be there. I'll post more about it later.

9 kommenttia:

 1. No japan on make kauppa - hitsi kun ei ole ihan kulman takana, mutta ehdottomasti kannattaa käydä kun noilla huudeilla kulkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis jopas on makee kauppa -(tästä nopeasta kirjoittamisestani ei näytä olevan mitään hyötyä kun virheitä katsoo ;)

   Poista
  2. :-D Päivän piristys. Itsellä kanssa nopeat sormet kirjoittamaan ja virheitä riittää, varsinkin kosketusnäytöllä.

   Poista
 2. Iiks miten ihana rautakauppa ♥

  VastaaPoista
 3. Hyvä palvelu tulee minullakin ensimmäiseksi mieleeni liikettä ajatellessani. Niin ja huippukiva vessa!

  VastaaPoista
 4. Voi mikä rautakauppa! Pitää pitää mielessä kun (valitettavan harvoin) Hämeenlinnan suunnalla ajelee. Tai sitten pitää tehdä kesäretki ihan varta vasten tuonne...

  VastaaPoista
 5. danke für die wunderschönen bilder und inspirationen!!! einen schönen sonntag wünscht angie aus deutschland

  VastaaPoista
 6. Tuo koko Metsänkylän Navetan alue on kerrassaan upea paikka! Tutustuihin siihen ensi kerran alkuvuodesta, kun kävin alpakkalankoja ostamassa. Tuolta Domus Classicasta aion katsoa uudelle mökillemme vanhan mallisia hanoja ja ovenkahvoja, kun menen tämän kuun lopussa Kahvila Leivintuvan joulumarkkinoille myymään neulomuksiani.

  VastaaPoista