tiistai 11. marraskuuta 2014

Viisi väriä: 4737

Ja värihaaste jatkuu tässä välissä kun on liian sateista ikkuna-aukon sahaamiselle. 
Meidän taloudessamme on kattoja lukuunottamatta maalattu kaikki valkoiset pinnat yhdellä ja samalla valkoisen sävyllä. Se on hieman kermaan taittuva, aika pehmeä ja lämmin valkoisen sävy ja sopii tähän vanhaan taloon paremmin kuin hyvin. Sen värikoodi on 4737 ja muistan sen hyvin ulkoa juurikin siksi. Ylläolevassa kuvassa se näkyy tuossa seinäkaakeleiden yläpuolella.

Keittiössä väriä on käytetty ehkäpä koko talosta eniten. Sillä on maalattu seinien lisäksi lattian valkeat ruudut ja nuo vanhat keittiökaapit (hellan vieristä kaappia lukuunottamatta). Joku voisi ehkä kuvitella että täsmälleen seinien sävyiset kaapit olisivat suuri virhe, mutta eri maalilaaduissa tuo sävy toistuu hieman erilailla eikä kukaan ole vielä huomannut niiden olevan samaa värikoodia.

Samoin eteisessä ja portaikossa on myös paljon tuota kermanvalkoista. Seinät, lattian kuvio ja portaiden välit ovat kaikki tätä samaa sävyä. Sielläkään ei pistä silmään niiden samankaltaisuus kovin selvästi.

Ja tietysti olen ulottanut tämän värin myös asuntovaunuuni. Kun kerran kakkoskoti on niin pitäähän se samalla värikoodilla maalata sekin. Siellä se on maalattu kattoa myöten samalla värillä, mutta viheriäinen kuvio saa sen näyttämään hieman erilaiselta seinien osalta. (Kuva ajalta kun vaunu oli vielä vaiheessa.)

Olen ollut hyvin tyytyväinen tuohon valkoisen sävyyn. Se on oikein passeli väri.  Ja jos joskus olette ihmetelleet että miksi kuvissani valkoinen ei ole koskaan oikein vitivalkoinen, se johtuu juurikin tästä. Kylmää valkoista väriä talossamme on vain muutamassa kalusteessa. 
(Tämän postauksen kuvat on otettu pitkin matkaa vuosien 2013-2014 välissä ja eri vuodenaikojen valo-olosuhteet saavat kuvat hieman erisävyisiksi. Ja tuleepa tässä samalla tunnustettua nyt sekin etten juurikaan käsittele kuviani,)

Color challenge continues. There is one shade of white we have used all over the house. It's been used to paint the floors, walls and even the kitchen cabinets and of course the caravan. The code (in Finland) for the color is 4737 and its a really warm creamy tone of white. As you can see I really love it since it's everywhere in this household.

4 kommenttia:

 1. Hyvin sopii tuo lämmin valkoinen teidän kotiin. Puhdas valkoinen olisi ehdottomasti liian kylmä vanhaan taloon. Kaunista ja en jaksa olla ihailematta noita teidän lattiamaalauksia - taidokkaasti toteutettu!

  VastaaPoista
 2. Ihmettelinkin, miten olet harmaassa syyssäässä saanut noin raikkaita kuvia! :)
  Ai tämä värihaaste on kiva blogeissa, pitäisköhän itekin skarpata (sitten kun joskus on valoisaa..)

  VastaaPoista
 3. Hei, jännä kun pistää silmään aina jokin kiva juttu, tällä kertaa sun kahvipannu. Meillon samanlainen puukahvainen ;)
  Ja joo. Mullakin pisti silmiin Marun kommentin tavoin nuo lattiamaalaukset, tosi kivat! Ihana katsoa välillä näitä laajakulmakuvia missä näkee huushollia vähän enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyisi kuvailla kyllä enemmän laajia otoksia. Viime aikoina olleetkin aika yksityiskohtapainotteisia nämä postaukseni. :-)

   Poista