maanantai 31. maaliskuuta 2014

Arjen ystävät

Minä olen siitä tarkka sisustaja että ulotan tämän vintagetyylini myös pintapuolista elämää syvemmälle. Niinkuin nyt vaikka siivousvälineisiin.

Rakastan suuresti vanhaa "Nilskiäni". Se on tehty aikana jolloin käsityö oli vielä kunniassaan ja asiat tehtiin kestämään käyttöä. Vaikka olenkin sitä joutunut tässä pakosti hieman korjaamaan kun isäntä istui tuolin jalan kanssa letkun päälle litistäen sen käyttökelvottomaksi ja sähköjohtikin piti uusia, en silti vaihtaisi sitä koskaan uuteen muovihärpäkkeeseen. Tällä voi imuroida huoletta mitä tahansa mitä suulakkeesta sisään mahtuu eikä konetta tarvitse varoa jos se johonkin kolahtaa. Kone sen kyllä kestää (vastapuoli tosin voi vaurioitua). 

Uudempi rakkauteni ovat nämä Hayn iki-ihanat pölyhuiskat. Olin ihan pakotettu ostamaan niitä kaksin kappalein kun molemmat ovat niin näppäriä. Isompi ulottuu kivasti kattoon asti ja pienempi sopii sitten pintojen sipsutteluun matalammalla. Kovassa käytössä ovat jo molemmat. Ja näissähän on myös se ihanuus että piilossa ei tarvitse pidellä, voivat olla kauniisti esillä ja käden ulottuvilla ihan kaiken aikaa. 

I love my vintage vacuum cleaner. It's older than me and still works like a dream. The only things I have had to fix was the hose (husband sat on it with a chair) and the electrical cord (just wore down) otherwise it is all original. I couldn't dream of parting with this machine. It has a hand built engine and it was made to last forever and I love that.
The other thing I love are my new Hay feather dusters. They're so practical and pretty that I don't have to store them away at all. It's handy to have this pretty dusters in sight all the time.

15 kommenttia:

 1. Tuollaisella surutta siivottiin raksapölyjä ja isompia roskia, hyvin veti ja oli sen arvoinen. En tiedä laitettiinko se jo pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ette hukanneet, näillä on nykyään jo ihan hyvä jälleenmyyntiarvo ;)

   Poista
 2. Kaunis imuri. Ennen osattiin..

  Anu

  VastaaPoista
 3. Siivoushullu täällä ihailee imuria ja noita pölyhuiskia..niin se on et ennen tehtiin kaikki kestäviksi keittökoneet toimi vaikka ikä painoi vanhassa tiskikoneessa, jääkapissa, helloissa ja imurit..nykään käyttöikä on 5vuotta jos sitäkään.. vanhat ompelukoneetkin kesti ja kesti nyt kun ne on niin hienoja eloktronisia laitteita et tietokoneen kautta ommellaan tekstejä ja kirjontoja tyynyihin ja tekstiileihin, niin sitten kun tuleekin vika..ei tee se itse mieskään osaa sitä korjata vaan ammattilainen ja tuloo kalliiksi.sama pätee autoissa..meillä on vanha ikäloppu auto..jota osaa vielä minunkin mies korjailla mutta entäs tyttäreni auto..sinne ei konepellin alle ole menemistä jos joku hajoaa..
  Tälläistä tämä on nykyään..hupsista meni aiheen vierestäkin vähäsen mutta näinhän se on.. Pidä hyvä huoli imurista.
  oikein mukavaa tiistaita sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun tämä oli oikein ihana kommentti :) Allekirjoitan kaikki nuo asiat itsekin. Vanhassa on vara parempi kun sitä voi korjata, uutta ei koska melkein kaikki uudet asiat on tehty kertakäyttöisiksi.
   Imurista huolehdin varmasti :)

   Poista
 4. Meillä on samainen käytössä puodilla ja asiakkaat kyselevät, että onko myynnissä. Ei ole, koska on vaan niin hieno. Vaikka pikkuinen rengas alla onkin vähän rikki... :-)

  VastaaPoista
 5. Voi ihanat!! Melkein voisi innostua siivouksesta noilla välineillä! Nostan suuresti hattua kun korjaat vanhaa etkä taivu uuteen, muoviromua on riittämiin jättivuoriksi asti...huh, nyt se romukaameus tuli taas mieleen. kääks..tuleekohan tästäkin taas maailmanparannuspäivä (mies parka ;D)?! No mutta, pitemmittä puheitta: upea imuri ja huiskat voisin itsellekin hommata.. kiitos muistutuksesta! ;)

  http://kotiani.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Meillä oli samanlainen imuri, kun olin lapsi. Sitten ovikelloa pimputti imurimyyjä ja äitini meni ostamaan uuden imurin. Samalla on hukattu nikkeimuri sitten :/
  Olis niin IHANA!

  Irma

  VastaaPoista
 7. Meilläkin oli tuo imuri kun olin lapsi ja teini ja.. no, lähestulkoon aikuinenkin. On se vieläkin tallessa, mutta en tiedä onko enää käyttökunnossa, uusi härveli kun vei ykkösimurin paikan kymmenisen vuotta sitten.

  VastaaPoista
 8. Meillä oli tuo samainen imuri aikoinaan ja se oli k o n e. Saisipa vielä samanlaisia.

  VastaaPoista
 9. Komppaan. Nilfisk o n kestävä! Meillä oli semmoinen, mutta se oli kyllä allergikon painajainen.. Pölläyttää huoneilmaan oravaa pienemmät partikkelit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa tähänkin malliin niitä mitälie mikrofiltteripusseja ynnä muuta allergiapartikkeleita suodattavaa materiaalia olevia ;-)

   Poista
 10. Voi Nilfisk ! Mun äiti 70v. muutama vuosi sitten vasta luopui tuosta siivousvälineestään. Kestävä tapaus, imuteho vaan lähti jo palveltuaan noin 50 vuotta.....

  VastaaPoista
 11. Meillä on kellarissa tuollainen imuri, en tosin ole tosin testannut sitä, että toimiiko se. Mies oli jo heittämässä sitä pois rempparojun mukana mutta miun mielestä se oli niin hieno, että ruinasin imurille hieman jatkoaikaa. Jos joskus hajoitat omasi tai joku muu tarvitsee imuria, niin voi ottaa rohkeasti yhteyttä :)

  VastaaPoista