sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Karmivan kaunis kärry

Olin tuossa viikko sitten romustelemassa (= ostamassa "rojua") ja löysin tämän viehkeät pyörät omaavan vanhan kärryn. Innostuin siitä kovin ja ostin sen kun halvalla sain vaikka täysin eheä ei tämä peli olekaan.

Kotiin päästyäni aloin katselemaan sitä tarkemmin ja pohtimaan mikähän mahtoi olla tuon käyttötarkoitus kun jostain, enkä yhtään edes tajua mistä, pelmahti päähäni ajatus että josko tämä onkin vanha ruumisarkun kuljetuskärry. Turha kai sanoakaan että niskakarvani nousivat hieman koholle ja nielaisin pari kertaa, mutta ostettu mikä ostettu. Jos tämä sellainen on, niin sitten on. Toki saatan hieman modifioida tätä, jottei sen kamala menneisyys ole ihan näin ilmiselvää. Nätit nuo pyörät joka tapauksessa ovat.

Mitäs mieltä te armaat lukijani olette? Olenko oikeassa arvailujeni suhteen? Onko jollain teistä tietoa mitä tällä kärryllä on voitu kuskailla jollei ruumisarkkuja? (Kärry on mitoiltaan noin 50 x 115cm ja korkeutta 40cm)

A week ago I bought this nice vintage industrial cart cause it had so beautiful old cast iron wheels on it. When I got it home I started to wonder what was it used for back in the day and suddenly I realized it might be a vintage coffin cart. What do you think, am I right? Scary thing if it is, but I still am going to keep it. I'll just need to modify it a little so it's past isn't too obvious.

18 kommenttia:

 1. Olin kanssa heti, että onpa upea kärry, mutta kieltämättä arvailusi sai niskakarvat pystyyn. Hieno se on silti ja varmasti löytytää käyttötarkoituksen ja paikkansa.

  VastaaPoista
 2. Tietoa ei valitettavasti ole, mutta sama ajatus tuli ensimmäisenä mieleen. Toisaalta noi pyörät on niin pienet, että olisko tuollaisella pystytty arkkua ennen vanhaan kuskaamaan...
  Hienon siitä saat varmasti tuunattua kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaamalla tähän on mitoiltaan aikaa liki samankokoiset rullat alla http://ancientpoint.com/inf/92410-art_deco_frigid_d_collapsible_casket_dolley_rolling_coffin_carrying_cart_table.html

   Poista
 3. Ei tietoa, mutta nyt, kun sen sanoit niin, juu voisi sellainenkärry ollakkin..:)

  VastaaPoista
 4. Ruumiskärry mullekin tuli mieleen, sopisi niin hyvin jonkin vanhan ja kolkon sairaalan käytäville rullaamaan... No ei vaan, helposti voisi kuvitella kaikenlaisia muitakin laatikoita siihen kyytiin, vaikka jossakin varastossa siirreltäessä. :)

  VastaaPoista
 5. nääh, tohon joku kiva taso päälle niin se on kaunis sohvapöytä eikä enää kärry ollenkaan, samalla unohtuu mahdollinen karmiva historia ;)

  VastaaPoista
 6. Aika matala on ruumiiden kärräämiseen, jos tuohon arkku päälle niin kumarassa sitä on pitänyt kuljettaa? Eikä siinä ole mitään kiinnityssysteemiä arkulle eikä työntö/vetokahvaa. Sairaalan sisällä ruumista on taidettu siirrellä "sängyllä" joka on tuplasti korkeampi ruumishuoneelle, missä sitten on vasta laitettu arkkuun. Ehkä tällä on siirretty arkku autoon tai hevoskärryille tms., mahdollisesti? Toivottavasti selviää, aika mielenkiintoinen. Ja en mä tiedä onko se niin karmaisevaa, kuolema on kuitenkin osa elämää loppujen lopuksi :) Teija

  VastaaPoista
 7. Upeat on renkaat! Komppaan yllä olevaa, väliäkös sillä vaikka arkunkuljetuskärryt olisivatkin, kuuluu elämään. Ihan uteliaisuudesta kyselen, missä romuvarastoilla käyt penkomassa? Tuntuu olevan oikein aarreaitat nämä, kun saaliit on kerta toisensa jälkeen ihan mahtihienoja! ;)

  http://kotiani.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Os-silla Orimattilassa on hyvä kierrätyskeskus romusteluun :-)

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Aika matalalta tuntuvat arkun kuljetukseen...ja väliäkös sillä mitä niillä ennen on tehty. Ajattele nyt vaikka rahoja, joilla maksat ostoksiasi - onhan niitäkin voitu käyttää vaikka millaisiin hankkeisiin ennen kuin ovat sinun lompakkoosi kiertäneet!

  VastaaPoista
 10. Tai sitten kärry on sellainen jossa entivanhaan kirkoissa pidettiin arkkua esillä siunaustilaisuudessa. Käyttöön se joka tapauksessa tulee. En anna mahdollisen aiemman historian enää häiritä itseäni, päinvastoin :-)

  VastaaPoista
 11. Samaa mieltä kuin muutkin. Arkkukärryt on korkeampia ja niissä on isommat pyörät (ja pöytälevy kahvoineen), tai ainakin ne olivat, joita minä olen työnnellyt.

  VastaaPoista
 12. minun mielestä tuossa on voinut olla sellainen metallinen tai puinen astia ja olla jossain teollisuudessa millä kuljetettu tavaraa

  VastaaPoista
 13. Aika magee kärry!
  Mie ostin vanhoja sairaalasänkyjä kasan..nieleskelin minäkin tovin. Ehkä jotkut pirtsakat petivaatteet lievittää ahistusta.
  J.
  ps. ihana koti!!

  VastaaPoista
 14. Aiemmasta käyttötarkoituksesta huolimati on ihan mielettömän kiva löytö!

  VastaaPoista
 15. Liian hepposilta näyttävät munkin silmääni, ollakseen ruumiskärryt. Ehkä tosiaan varastokärryt esim liinavaatteille, joista yläosan häkki tai hyllykkö on otettu pois.

  VastaaPoista
 16. Oli mitkä oli niin ihanat! Kiva että saivat uuden tarkoituksen siun ihanasta kodista! :)

  VastaaPoista