lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kellohullu

Olen ihan hirveän hurahtanut vanhoihin kelloihin. En yksinkertaisesti pysty vastustamaan niiden viehätystä ja olenkin jo alkanut harkita johonkin anonyymeihin kelloholisteihin liittymistä, sillä ostin taas yhden.
Nyt on taloudessa aidosti vanhoja peltikelloja jo viisi. Aika paljon ajannäyttäjiä, mutta kun niin nättejä ovat niin mikäs siinä. Kovin montaa ei tähän talouteen enää kyllä mahdu, yhden voin korkeintaan vielä ostaa niin sitten on jokaiseen huoneeseen omansa. Sen jälkeen on tälle kellohimolle kyllä tultava stoppi.

Tämä vanhus on oikeasti puolikas isommasta, kaksipuoleisesta kellosta joka palveli ennen muinoin sairaalassa. Käytin sen kellosepällä joka poisti vanhan risan sähkökoneiston ja pisti tilalle patterimoottorin ja viilasi vielä vanhat viisarit siihen sopimaan niin ettei kukaan oikeastaan edes huomaa mitään muutoksia tuohon tehdyn. 

Tänään on muuten taas se inha päivä vuodesta kun ihmisten sisäisiä kelloja sekoitetaan siirtymällä kesäaikaan. Muistakaa siis pistää ne kellojenne viisarit taas tunti kesää kohti.

I'm so nuts over vintage industrial clock's that I have considered joining some anonymous clock-a-holist group, if they only had one. I just can't resist buying them when I see them and here's yet another one I recently purchased. Now I have five real vintage clock's in this house, almost one in every room. I promiced myself I'm allowed to buy one more but then I will have to stop. Otherwise it would be crazy (if it already isn't). This one is from an old hospital and used to be double sided. Works pretty well in half too I think.

In Finland it's the time to move to summer time this following night. So if you live here remember to move your clock pointers one hour towards the summer.

9 kommenttia:

 1. Meilläkin on kelloja ja paljon..:)
  Yhtään en tykkää tuosta kesäajasta....minä aamu uninen kärsin..:)

  VastaaPoista
 2. Sairaalakello on Über-upea!!! Ja tuo pullukka-Smeg on niin <3

  VastaaPoista
 3. Mulla kans tärppäsi viimeksi kirppiksellä ja löysin vanhan mintunvihreän vedettävän kellon. Suunnittelin myös sen viemistä kellosepälle, että saisi siitä pattereilla toimivan. Muistatko, kuinka paljon muutos pattereilla toimivaksi kustansi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti muistan kun se on vasta tehty. 35 euroa maksoi lysti :-)

   Poista
  2. Ei paha ollenkaan! Kiitos tiedosta! :)

   Poista
 4. Mikäli minun kohdalleni osuu tuollaisia kelloja, poimisin ne pois välittömästi, joten paheesi saa kyllä minulta ihan täyden siunauksen :) Ja kun kelloja on riittävästi, niistä saa vaikka komean kollaasin aikaan?

  VastaaPoista
 5. Itsekin tykkään sisustaa kelloilla!... ja arvaa ei toi oo ees paha kellohulluus... näitkö eilisissä 22uutisissa ku yhdellä miehellä oli oikeesti karannu kellojen hankinta käsistä :) Eli vielä voit hankkii ainaki muutaman :D

  VastaaPoista