keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Suuri lattiapostaus

Meillä on talon jok'ikisessä huoneessa erinäköiset lattiat. Tämä on joskus jossain herättänyt hilpeyttä, mutta oikeasti kukaan ei ole asiaan ikinä kiinnittänyt paikan päällä huomiota. Ei yhtenäinen tyyli tarkoita samanlaisia lattioita joka tilassa, ainakaan meidän huushollissa.
Työhuoneen petsattu ja lakattu lattia on talon kaikista lattioista kaikkein kulunein. Lankut ovat noin kuusi vuotta sitten asennetut, mutta pintakäsittely ei ollut se kaikkein paras. Kulahtaneisuus sopii kuitenkin tyyliin hyvin.
Keittiön kuviomaalattu lattia on kestänyt yllättävän hyvin käytössä vaikka vanhojen maalattujen lankkujen pohjatyöt tehtiin tosi "huolettomasti hutaisten".
Porstuan muovimatto on perua talon edellisiltä omistajilta. Lienee ollut paikallaan aina 70-luvulta lähtien. Vaikka matto on porstuaan "teknillisesti" täysin sopimaton en aio sitä sieltä ikinä poistaa (ellei ole aivan pakko ja silloinkin kyllä säästän sen johonkin).
Olohuoneessa on valkoiseksi maalattu uudehko puulattia. Kulahtanut paikoin, mutta edelleen silti tunnistettavasti valkoinen.
Pikkuvessan lattiassa on hunajakennon malliset beessit klinkkerit valkoisin saumoin. Uudet nämäkin.
Lapsen huoneen uudenkarhea lattia on käsitelty kertaalleen antiikkitammen sävyisellä puuvahalla.  Turha kai mainaitakaan että tämä on tällä hetkellä ehdottomasti suosikkilattiani.
Yläkerran aulatilassa on edelleen vanhat narisevat kovalevyt raakalautojen päällä. Tämä lattia on ehdottomasti remonttilistalla seuraavana. Kunnon puulattia olisi suunnitelmissa tähänkin (ja jos yhtään itseäni tunnen saattaa se tapahtua hyvinkin pikapuoliin).
Ja suurin häpeäpilkkuni on ehdottomasti tämä makuuhuoneen halpa muovimatto jonka vain roiskaisimme paikoilleen muuton yhteydessä. Tähänkin huoneeseen tulee aikanaan  puulattia, mutta koskapa täällä ei levylattia narise saa muovimatto "sulostuttaa" uniani vielä tovin. 
Ja viimeiseksi eteisen kuviomaalattu lattia. Tätä kuviota aion ehdottomasti vielä jatkaa. Suunnitelmissa olisi jokin sinisävyinen väri ja pieni ruutu jonnekin kuvion keskelle. Voisi tuoda mukavasti itämaisia vaikutteita lattiaan. 

Itse tykkään kovin näistä erinäköisistä lattioistani ja ovathan ne kaikki tietyllä tapaa toisiinsa sointuvia, ainakin näin peräkkäin aseteltuina.

The floors in my house are all different in style. Some people might think that it doesn't work out, but I say it does. It gives each room a little different vibe when the floors aren't the same all over the house.

22 kommenttia:

 1. Hieno tuo porstuan muovimatto! Harmaavalkoiset ruudut on myös hienot, meilläkin ne on suunnitteilla ehkä keittiöön. Lautalattia on kyllä paras!

  VastaaPoista
 2. Aika monta ihanaa lattiaa! Tuo porstuan muovimatto on oikea namupala! Voinko mitenkään kopsata tuon kuvan ja tehdä siitä lattiamatskua nukkekotiin? Ois sävyiltään juuri passeli yhteen taloon...

  VastaaPoista
 3. Mistä löytyisi tietoa miten nuo kuviot maalaamalla tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://diagnoosisisustusmania.blogspot.fi/2012/11/ja-se-lattia.html

   Poista
 4. Ihanat lattiat, eikä todellakaan yhtään haittaa, vaikka ovat erilaisia :)

  VastaaPoista
 5. Hienot on lattiat. Meillä on mökillä (vanha mummola) keittiössä seinillä kaakelien tilalla vähän vastaava muovimatto kuin tuo teidän eteinen. Meillä vain väreinä on oranssia vihreää ja mitä siinä nyt olikaan vielä, mutta kuvio on tuollainen itämainen. Ennen tätä samaa oli myös lattiassa. Se on aina ollut aika järkky, mutta toissa kesänä istuin huoneessa ja katselin niitä, niin aloinkin pitämään niistä, näin niissä jotain turkkilasta kylpylää ja nyt en haluaisi niistä luopua.

  Tuollainen shakkiruutulattia vähän kiehtoisi toteuttaa meidän keittiöön, jossa nyt on uudet laudat, joita pestään aina välillä pellavaöljysuovalla. Ei ole ollut oikein hyvä ratkaisu keittiöön, pitäisi viitsiä pestä useammin.

  Kiinnostaisi myös tietää millaisella teräsharjalla harjasi taannoin uunin muurin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisella vähemmän karkealla teräsharjalla harjailin. Kokeilin muutamaa erilaista ja valitsin sen joka ei kovin pahasti raapinut tiiltä.

   Poista
 6. Puulattiat on mahtavia! Ja ihastuttava tuo porstuan muovimattokin.

  VastaaPoista
 7. Mukavaa että lattioistakin löytyy jokaisessa huoneessa jotain mielenkiintoista ja katseet kiinnittävää.

  VastaaPoista
 8. Kivoja lattioita teillä. Eri kuosit i minusta haittaa mitään, värimaailma on kuitenkin aika "tasainen". Eniten tykkään noista ruutulattioista ja muovimatosta. Meillä on tuollaista saman aikakauden ja hitusen samantyylistä muovimattoa toisessa yläkerran huoneessa ja se saa ehdottomasti jäädä, tykkään.

  VastaaPoista
 9. Porstuanne muovimatossa on todella kaunis kuviointi. Ei tuollaisia mattoja enää mistään saa, joten ehdottomastihan se kannattaa säästää johonkin käyttöön! Tykkäsin kovasti myös lapsenne huoneen puulattiasta. Meillä on myös vanha talo, ja pinnoitteista löytyy niin puuta, muovimattoa kuin laminaattiakin. Vanhoissa taloissa on omaa jännää tunnelmaa eikä viihtyvyys ja tyylikkyys todellakaan ole kiinni siitä, että kaikki huoneet olisivat samoilla materiaaleilla laitettuja.

  VastaaPoista
 10. Ihanat ihanat lattiat! Erilaisia kyllä, mutta hyvin toisiinsa sopivia. Tuo kuviollinen muovimatto on oikea namu, ja harmaavalkoruudullinen on kaunis. Meilläkin on alakerrassa jokaisessa huoneessa erilainen lattia, ja minusta se on vain mukavaa. Vain yhdessä huoneessa on paikallaan lattia joka oli jo ennen meitä, joten harkittua on erilaisuus... ollaan remontoitu huone kerrallaan. Yläkerrassa on sitten tylsän tasaisesti kaikissa huoneissa samanlainen lattia, mutta se tehtiin kerralla, niin eipä tullut mietittyä enempää.

  VastaaPoista
 11. Kiinnostava postaus.

  Itsellä keittiössä on vanha lautalattia suopakuurattu. Yläkerrassa on projektit kesken, mutta siellä olen ajatellut laittaa vanhoihin lautalattioihin just tuon samaisella puuvahalla kuin sinulla lastenhuoneet - tummemmaksi tosin ajattelin, joitain savutyylistä. Ja jos onnistuu, niin alakerran olkkari pääsee samaan asuun. Tällä hetkellä vanhan lautalattian päälle on ladottu ruma tammikuvioinen laminaatti. Työhuoneessa on vanha ruskea öljymaali lautalattiassa. Kulunut, mutta saa olla.

  VastaaPoista
 12. Tuli jotenkin paluu lapsuuteen, nimittäïn vanhempieni kotona on edelleen WC:ssä tuota teidän porstuan mattoa. Sinne se on laitettu vuonna 77, jolloin talo on valmistunut.
  Monet kerrat on lapsena tullut istuttua vessassa ja laskettua kuinka monta ruutua siellä lattialla onkaan ja vielä pienempänä katseltua "kasvoja", joita kuviot muodostavat. :)

  VastaaPoista
 13. Porstuan muovimatto herätti täälläkin lapsuusmuistot kuvioiden katselusta:) Kotona oli lähes samanlaista mattoa vuodelta -76, mutta ikäväkseni joudun varoittamaan, että sen taustamateriaalissa oli asbestia. Kannattaa varautua tähänkin vaihtoehtoon ja siihen, että maton jatkokäyttö ei välttämättä onnistu.

  VastaaPoista
 14. Postaus on vanha mutta yritän kuitenkin edes... Onko tuo antiikkitammivahattu lattia kuusta? Onko yksi kerros vai enemmän? Kaipailen samaa tyyliä tulevaan uuteen lattiaan ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, nyt en ole enää varma. Se on ihan sitä perus pontattua lattialautaa mitä kaikista puutavaraliikkeistä saa. Olisko mäntyä? Vahaa on laitettu kaksi kerrosta. :-)

   Poista