sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Keltainen

Minulla on kummallinen suhde keltaiseen väriin. En vain voi sietää sitä isoissa pinnoissa. (Sinänsä hassua kun kuitenkin asun keltaisessa talossa...)
Tämä pöytä on lojunut varastossani jo reilusti toista vuotta. Ostin sen siinä paniikissa etten koskaan tulisi löytämään toista, paremman väristä. Kun sitten sain sen kotiini olin täysin vakuuttunut että tein virheostoksen ja pöytä jäi varastoon. Nyt kuitenkin ajattelin antaa pöydälle edes pienen mahdollisuuden ja toin sen keittiööni. Koitan tässä siedättää värisilmääni josko se tottuisi tuohon väriin koskapa pöytä kaikilta muilta osin olisi kaikki se mitä ruokapöydältä olen koskaan halunnut.
Ja kyllä, tämä on aivan aito ja vanha amerikkalainen diner-pöytä, patinoineen kaikkineen. Tässä on vieläpä hieno jatko-ominaisuus jolla pöytä venähtää sopivaksi kuudelle. Oikea ruokapöytien Cadillac.
Mutta kun se on niin hirveän keltainen...

I have never liked yellow. I can't explain why but large amounts of yellow make me nervous. 
When I bought this table I thought I could handle the yellow on it but, as soon as I got it home I felt otherwise and put it in the storage where it has stayed for almost two years now.
Now I decided to give that color a chance and the table is in my kitchen. I'll give it a couple of weeks and if I can't tolerate the yellowness I'll sell the table to someone else.

40 kommenttia:

  1. Ihana pöytä, ihanat tuolit, ihan lattia! Saisiko ton siirrettyä kotiini:))

    VastaaPoista
  2. Ooooo! Se on kaunis! Älä ihmeessä hankkiudu tuosta eroon. Keltainen voi olla tosi hirveä väri, mutta tuossa pöydässä on tosi kaunis sävy, joka käy hyvin yhteen ympäristön kanssa.

    VastaaPoista
  3. Voi ihanuus. Tiedätkö, ei se edes näytä niin kovin keltaiselta, kun on oikeassa (eli muuten keltaisemattomassa, onko tuo edes sana?) ympäristössä. Oikeankokoinen liina päälle, niin että keltaisesta näkyy vain pieni kaistale reunassa :) Ja mä oon niin kade, itse kun vuosien metsästyksen jälkeen luovutin ja ostin uusiotuotanto-diner-pöydän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. keltaisettomassa? Olisko se ;-)
      Sun uustuotanto-diner-setti on kyllä ihana sekin (eikä vähiten sen keltaisettomuuden takia).

      Poista
  4. Minäkään en voi sietää keltaista, mutta tuossa pöydässä kyllä muotokieli tekee siitä aivan upean, ja keltainen jää sivurooliin. Ja eikös tuo ole aika vaaleankeltainen? Kaunis joka tapauksessa! Kyllä minun silmäni tuohon tottuisi ;)

    VastaaPoista
  5. Hieno pöytä ja sopii hyvin yhteen tuolien kanssa.

    VastaaPoista
  6. Kuvissa pöytä on ihan täydellinen tuohon tilaan. Keltainen on minunkin inhokkini, mutta tuo ei näytä lainkaan pahalta, päinvastoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Se sopii muodoiltaan ja mitoiltaan tuohon NIIN täydellisesti, mutta kun se on keltainen...

      Poista
  7. Kaunis pöytä - sopii hienosti tilaan.

    VastaaPoista
  8. Kyllä tuon keltainen on minun mieleen, aivan hurmaava keittiö ja mitä kuvia! Kyllä silmä lepää...

    VastaaPoista
  9. Se on hieno! Se on keltainen! :DD

    VastaaPoista
  10. Ihanan keltainen pöytä :), ei liian kirkas väriltään ja sopii mainiosti tilaan.

    VastaaPoista
  11. Minusta tuo keltainen sopii erittäin hyvin rikkomaan valkoinen-harmaa-beige -sävyisen sisustuksen.
    Jotain muutakin väriä (pienempänä) voisi tuoda tuomaan särmää.
    -Anonyymi lukija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään just vähemmän pirteistä värimaailmoista ja tuo keltainen on vähän liian tiukka väri minun (tämänhetkiseen) makuuni.

      Poista
  12. Jos ei silmä totu, niin täältä löytyisi uusi koti :) Meillä on shakkiruutulattia keltasävyisistä linoleumlaatoista keittiössä, joten passaisi siihen varmasti oikein muikeasti :)

    VastaaPoista
  13. pöytä vaikuttaa kivalle. jos silmäsi ei myöhemminkään tykkää keltaisesta, voithan maalata toisen värin päälle, mikä voisi miellyttää silmääsi enemmän? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota pöytää en kyllä maalaamaan rupea. Se ei olisi sen arvon mukaista. Ennemmin myyn sen kun alan sitä tuhoamaan oman keltakammoisuuteni takia.

      Poista
  14. Ihana se on ja keltainen ei häiritse omaakaan silmää yhtään! Nyt olen jopa hurahtanut hiukan keltaiseen, mun inhokkiväriin. Hehe, mitä mulle on tapahtumassa!

    VastaaPoista
  15. Mitä jos päälystäisit sen dc-fixillä? Saisit valita minkä värin haluat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On käynyt mielessä, mutta teipattu pinta ei ole kovin pitkäikäinen ratkaisu.

      Poista
  16. Aivan ihana pöytä, itse en malttaisi pitää tuollaista yhtään katseilta piilossa :)

    VastaaPoista
  17. Ihan timantti kokonaisuus! Mä varmaan laihtuisin noin ihanassa ruokailutilassa, kun unohtaisin syödä huokailuni sijaan...

    VastaaPoista
  18. Ymmärrän fiilikset. Minäkään en pidä keltaisesta, vaikka muuta sanoisivat mitä. Ne on vaan sellaisia tunnejuttuja. :)

    VastaaPoista
  19. Meillä laitettiin Töissä vanhoihin artekin pöytiin uusi pinnoite. Sellainen 1- 1,5 mm paksu matta pintainen levy asennettiin vanhan päälle ja on ollut todella kestävä laitosolosuhteissa. Hitto, kun en muista mikä sen materiaalin nimi on, mutta voin ottaa selvää jos tahdot. Sillä meinaan saisi tuon minkä väriseksi tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen ikilevypinta (formica), tiedän materiaalin ja sen mistä sitä saa. Tulisi vain kohtuullisen kalliiksi tuohon minun pöytään.

      Poista
  20. Upea pöytä. Tosin minusta se olisi vielä upeampi, jos keltainen olisi kunnolla oikein kirkkaan keltainen, eikä noin haalea. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se itseasiassa on todella kirkas, raikas keltainen. Kuvat eivät ehkä tee ihan oikeutta.

      Poista
  21. Hieno! Keltainen väri laittaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Minulle keltainen on ollut lempiväri kautta aikojen. Se on raikas ja valoa tuova väri. Riippuu tietenkin mihin sävyyn keltainen taittuu. Kyllä siihen silmä tottuu :)

    VastaaPoista
  22. Mitä kaunein tausta eri värisille astioille!? Lila, pastelli, harmaa, valkoinen...

    VastaaPoista
  23. Ehkä ne jotka asuvat keltaisessa talossa saavat tarpeeksi keltaisesta kun pinta on niin suuri.itsekään en pidä keltaisesta yhtään ja talomme on keltainen.tSariS

    VastaaPoista
  24. Minusta pöytä on ihana ja kokonaisuus todella hieno, paitsi että tuolit vaihtaisin. Liikaa metallijalkoja ja tuolit on jotenkin liian massiiviset ja väriltään liian hailakat tuohon. Mutta pöytä ja lattia ovat upea yhdistelmä! t. Enni

    VastaaPoista
  25. Upea ja selkeä kokonaisuus. Sopii aivan mahtavasti tuo lattian harmaa väri ja keltainen yhteen. Katja

    VastaaPoista
  26. Ihana pöytä ja IHANA keltainen! Mielestäni se on paras väri maailmassa, ehdottomasti! Ja olen ollut sitä mieltä ihan pienestä saakka. :) Jos haluat luopua tuosta niin ota yhteyttä, ostaisin mielelläni! Sopisi hyvin meidän remontoitavaan fiftarikeittiöön, jonka värimaailma tulee olemaan harmaa-valkoinen-keltainen.
    t.Essi

    VastaaPoista
  27. Minun silmään ei ole liian keltainen :) Kaunis on myös tuo valaisin

    VastaaPoista