maanantai 22. helmikuuta 2010

Kasvihuone
Kaupassa käydessä hipelöin aina ruukkuyrttejä ja himoitsen niitä koristeeksi keittiööni, vaikka tiedänkin etteivät ne kestä kovin kauaa hengissä kotonani. Nyt sitten himo vei voiton järjeltä ja tulin kaupasta basilikan ja sitruunamelissan kera kotiin. Kun otin yrtit pois muovipusseistaan löpsähtivät molemmat velttoina roikkumaan eivätkä tahtoneet pysyä pystyssä sitten mitenkään päin. Siinä miettiessäni millä tukisin niitä osui katseeni keittiön pöydällä aiemmin sukkapurkin virkaa eteisessä toimittaneeseen riihimäen lasipurkkiin. Ei muuta kuin yrtit sisään ja johan pysyvät pystyssä. Lopputulos on niin nätti, että saatanpa käydä ostamassa tuonne kasvihuoneeseen vielä yhden yrtin, sikäli jos pysyvät hengissä pidempään kuin sen pari-kolme päivää.

15 kommenttia:

 1. Hauska idea :) Luulisi, että viihtyisivät paremmin kasvihuoneessa.

  VastaaPoista
 2. Oi, näyttääpä kivalta! Tuo vähän kevään tuntua...sikäli mikäli se on mahdollista tässä säässä...

  VastaaPoista
 3. Timjami ja oregano on kestäviä. Mutta tuolla kasvihuoneessa voi herkimmätkin pärjätä kunhan muistaa kastella reilusti.

  VastaaPoista
 4. Hauska keksintö :)

  Kyllä ne kaupan yrtit pärjäävät jos ne istuttaa ihan reilusti multaan kukkapurkkiin ja saavat tarpeeksi valoa. Uusi kasvu lähtee tulemaan vahvempana kun kasvilla on ympärillä tilaa eikä sen tarvitse toisten puristuksissa kurkotella.

  VastaaPoista
 5. Hieno idea jälleen! Mietiskelin juuri hetki sitten, että nuo vanhat lasipurkit on mahtavia. Niitä voi käyttää niin moneen tarkoitukseen.. ja taas tuli yksi idea lisää! :-D Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Tosi kivoja. Näyttävät hyvältä ja maistuvat hyvältä. Tuoksuakin varmaan on!

  Minäkin aina välillä ostelen noita yrttejä, vaikka ovat hetken ilo vain...

  VastaaPoista
 7. Basilika kyllä viihtyy ihan maailman parhaiten, kun vaan saa vettä. Ja jos pääsee kuivahtamaankin, niin piristyy juotuaan. Eli keittiön pöydälle, ei jääkaappiin ja tietysti varottava palelluttamasta kauppareissulla.

  VastaaPoista
 8. Basilikasta on todella helppo juurruttaa pistokkaita ja samalla emokasvi sen kuin tuuhenee leikkelyn ansiosta. Vesilasiin laitettu pistokas kasvattaa kunnon juuret parissa viikossa, jonka jälkeen ne voi istuttaa multaan. Erilaisten yrttien siemenkasvatuskin on todella helppoa ja halpaa, suosittelen lämpimästi yrttien suurkuluttajille :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos ideasta! Mulla ollut sama ongelma. Kerrohan sitten viikon kuluttua miten kävi...

  VastaaPoista
 10. Ihanat yrtit! Minäkin juuri katselin, mitä siemeniä kaapista löytyy viime vuodelta. Nyt pitäisi enää ostaa multaa, niin saisi laittaa yrttejä ikkunalaudalle kasvamaan.

  VastaaPoista
 11. Mahtava idea !
  Tosi kaunis lasipurkki, se on vielä niin hienostuneesti sinertäväkin : )

  VastaaPoista
 12. Kivalta näyttää ja toivottavasti toimii. Mullakin on vaikeuksia pitää yrtit ryhdikkäinä, alkavat aina lörpsöttää...

  VastaaPoista
 13. Miten näitten yrttien loppujen lopuksi kävi...?

  VastaaPoista
 14. Lara, muistaakseni menivät parempiin suihin ennen kun sain ne hengiltä. Kestivät ihan siinä missä yrtit yleensäkin, mutta näyttivät näteiltä :-) Lasipurkki otti ja hajosi tässä taannoin joten enää ei yrttiakvaariota ole.

  VastaaPoista