keskiviikko 3. helmikuuta 2010

"Aavekaappi"

Tohkeissani yritin kuvata olohuoneen kaappia mustassa maalissaan, kun törmäsin omituiseen ongelmaan: Kamera ei tarkenna kaappiin. Ei sitten kirveelläkään eikä mitenkään päin. Ilmeisesti kaappia ei ole kameran mielestä oikeasti olemassa kun se ei sitä näe. Minä luulen että meillä on nyt liian vähän valoa ja liian ammattitaidoton kuvaaja täällä, mutta tässä kuitenkin muutama "melko tarkka" otos "aavekaapista".

Kaappi odottaa edelleen ovien saranointia, mutta se jäänee tehtäväksi keväämmällä. Ovien "vinouden" takia pitää säätää pienet kynnykset kaappiin ja sitä varten täytyy näyttää sirkkeliä muutamalle rimanpätkälle, ja sitä ei voi tuolla umpihangissa nyt tehdä. Varsinkaan kun ulkojatkojohto on jäänyt jouluvalojen jäljiltä hangen alle. (Tekosyy laiskotella se on kai tuokin). Ihan helppo tuota on käyttää jo nyt. Ovet vain nostaa paikoiltaan jos jotain kaapista tarviaa.

13 kommenttia:

 1. Hieno kaappi! Millaisella kameralla sä kuvasitkaan?

  VastaaPoista
 2. Sari, Canon EOS 1000D ja automaattitarkennuksella kuvaan, kun en näe omilla silmillä tarkentaa.

  VastaaPoista
 3. Siis siitä tuli aivan uskomattoman kaunis.Kyllä...kannattaa pelastaa vaikka pienikin osanen jotain ...ja vaikka kehitellä tarvekaluja niistä.Sinäkin vain muutamasta KAUNIISTA osasta läksit tätä rakentamaan....UPEAA...ei muuta voi sanoa:)
  Kyllä mimä ainakin näen tuon kaapin ihan hyvin näissä kuvissa....kamera kunnossa....

  VastaaPoista
 4. Kokeile sillä lailla tarkentaa, että etsit kaapista kohdan, jossa on jonkunlainen valonpilkahdus. Oli se siis missä kohtaa vaan. Siihen tarkennat, sitten voit siirtää kaapin kuvan keskelle, tarkennus koko ajan päällä.. Siis toivottavasti ymmärsit selityksen.. itsellä joskus kanssa vaikea jokin tumma asia saada kuvattua, mutta kun ottaa sellaisen kohdan, missä vaikka valo ja varjo erottuu, kamera yleensä löytää sen tarkennuskohdan.

  Niin ja komea on kaappi!

  VastaaPoista
 5. Kaappi on kyllä nyt todella upea!

  VastaaPoista
 6. Minä luulen että se on tuo kaapin syvä musta mikä siitä kuvaamisesta tekee hankalaa.Siis ihan vaan villi veikkaus.Haamuileva tai ei,kaappi on ihana,kaunis kaunis.

  VastaaPoista
 7. Ei kai Narnian ovea niin helposti kai saa kuvattua;) Tosi kaunis kaappi siitä tuli.

  VastaaPoista
 8. Kaapista tuli aivan ihana! Oli aave-sellainen tai ei... ;-)

  VastaaPoista
 9. Kaapista tuli kyllä todella upea! Vaikka vähän aavemaista meininkiä kuvatessa, mutta onnistunut lopputulos! Nyt alkaa itsellä poltella, että pitäisikö hommata itselle toinen samanlainen tuon vanha vaatekaappi/keittiön kuivakaapin rinnalle... UPEA!

  Oikein hyvää Runebergin päivää sinne suunnalle!

  - Jaana "Kainuunkadulta"

  VastaaPoista
 10. Toi kaappi.. Voi luoja ku on ihana!! <3

  VastaaPoista