perjantai 13. maaliskuuta 2009

PönttäuunistaTässä vähän likainen pönttö esittelee lähempää luukkujaan. Tuohon tulee lisäksi jälkitoimituksena sellainen kipinäluukku, jotta voipi ovet auki poltella tulia.(Uunin omistaja ei ole vielä kiireiltään ehtinyt siivota pöntän ympäristöä, jotta saisi kauniimpia kuvia) ;-)

3 kommenttia:

 1. Hienoa!

  Suostuivatko ne pojat aina siirtymään pois edestä, kun halusit ottaa valokuvia? Aika hyvää palvelua.

  Minun mielestä valitsit parhaat luukut. Lasiluukkujen plussaa on se, että lämpö alkaa vaikuttaa huoneessa heti ja nopeasti, mutta kyllä minustakin kunnon jyhkeät rautaluukut kuuluvat pönttikseen.

  Samaa ohjelmaa tääll meilläkin: uudessa uunissa pidetään pieniä tulia ja odotellaan laastien kuivumista. Sellainen suurehko ulkotuli muuten on kätevä tässä vaiheessa: palaa kauan itsekseen ja liekki on isompi kuin tavan kynttilöissä.

  VastaaPoista
 2. Pojat olivat oikein mukavia, eikä kuvaamiseni häirinnyt heitä lainkaan.

  Mahtava idea tuo ulkotuli! Minkä merkkisiä käytät? Meinaan kokeilla kanssa, mutta jotkut niistä räiskyttävät steariinia ympärinsä enkä haluaisi heti sotkea uutta uunia.

  VastaaPoista
 3. Oijoi, aika mahdotonta sanoa merkkiä. Nämä meidän ostamat olivat sinisessä metallikuoressa, eivätkä räiskyneet yhtään. Tähän aikaan vuodesta vaan on aika hankalaa löytää ulkotulia kaupoista. Orivedellä yhdessä kaupassa oli pari jäljellä.

  VastaaPoista