sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Elämän suuria arvoituksia


Olen tässä viime syksystä asti tapellut ylöspäin kihartuvan matonkulman kanssa - matonkulman johtaessa matsia 6-0. Olen koittanut pitää painoa sen päällä, taittaa sitä väärään suuntaan ja jopa kääntää maton toisin päin (ovensuussa tuo kiehkura on vielä vaarallisempi), mutta se vain itsepäisesti sojottaa vinkuralla. Pari kertaa olen jo meinannut ottaa lähikontaktia lautalattiaan sen johdosta, mutta toistaiseksi olen selvinnyt vain muutamilla - ei niin viehkoilla - balettiaskelilla kaatumisen sijaan. Tuntuu siltä, että ainoa tapa saada tuo kiehkura oikenemaan on naulata se tiukasti kiinni lattiaan.

Taitaa olla pian aika luovuttaa ja hankkia matto, joka ei omaa yhtä itsepäistä luonnetta kuin tämä ;-)

10 kommenttia:

 1. Vaan mistä sen kaupassa tietää mikä matto omaa luonnevian ja mikä ei? Pitäisi juuri saman asian takia käydä ostamassa uusi eteisen matto.

  VastaaPoista
 2. Mitähän materiaalia tuo matto on?

  Ensimmäisenä tuli mieleen, että voisi kokeilla kantaa matto silityslaudalle ja höyryttää kulmaa silitysraudalla oikein reippaasti ja sitten heti laittaa hetkeksi paino siihen päälle.

  En tiedä, toimiiko, mutta höyry muokkaa useita materiaaleja tehokkaasti. Kannattaa toki suhtautua varauksella tähän, mutta esim. villaan uskaltaisin itse surutta kokeilla, varsinkin jos matto tällaisena on käyttökelvoton.

  VastaaPoista
 3. Mullakin on joskus ollut matonkulma ongelma ja sitten luovutin kun en ikinä saanut sitä suoraksi.

  VastaaPoista
 4. Ilona, tuo on ihan keinokuitua muovipohjalla. En taidakokeilla silittää ;-)

  Uutta mattoa tässä jo mietiskelen...

  VastaaPoista
 5. Höyryttäminen ja silittäminen on kuitenkin kaksi eri asiaa, mutta ehkä kannattaa jättää kumpikin väliin tässä tapauksessa. :)

  VastaaPoista
 6. Minä kostuttasin kulman reilusti sitten matto väärin päin lattialle.Joku painokin päälle..ehkä auttaisi.

  VastaaPoista
 7. Ilona, mulla on noi termit ihan hukassa välillä. En paljoa silitä ja tuskin olen koskaan höyryttänyt muuta kuin vihanneksia :-D

  VastaaPoista
 8. Eli hain samaa tuolla höyryttämisellä kuin Blue omassa vinkissään. Tarkoitus on siis kostuttaa kuumalla höyryllä ja siten muokata materiaalia. :)

  Höyryttäminen: silitysraudan vesisäiliö täyteen, rautaan lämpöä 2-3 pistettä. Rautaa liikutellaan (höyrynappia tiuhaan painaen, jos höyryä ei tule automaattisesti tarpeeksi) höyrytettävän materiaalin päällä n. 1-2 cm etäisyydellä materiaalista. Rauta ei siis koske materiaaliin. (Joskus voi raudalla kevyesti painaa materiaalia, esim. neuleiden viimeistelyhöyrytyksessä).

  En aina muista, että höyrytys taitaa olla enemmän näitä ammattitermejä, anteeksi! :)

  VastaaPoista
 9. Hoituiko tämä ongelma muutoin kuin uudella matolla? Sain uuden maton ja se pirulainen heti aikoo alkaa irvistämään yhdestä kulmasta. Mokoma on vielä muotoiltu paikalleen, ettei sitä voi kääntää pois kulkutieltä.. raivostuttavaa!

  VastaaPoista
 10. viipukka, uusi matto oli ainoa konsti jonka minä ongelmaan keksin. Hermot menivät siinä vaiheessa kun olin tarpeekseni kompastellut maton kulmaan.

  VastaaPoista