keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Pjöntän vaiheita

Aamulla kahdeksan aikoihin siirrettiin Masa pois paikoiltaan ja putsattiin ylimääräiset mujut pois hormin sisältä ja ympäristöstä.


Vähän ennen yhdeksää saapuivat Pohjanmaan Tiilirakenteen pojat ja työn tohina alkoi heti.


Uuninluukkujen valinta oli yllättävän helppoa. Pojilla oli mukanaan muutama vaihtoehto josta heti miellyin näihin mustiin umpiluukkuihin. Vaihtoehtoina olisi ollut myös mm. lasiluukkuja, mutta jotenkin koin, että oikeassa pöntössä pitää olla umpiluukut - niin on aina ollut ennenkin.


Työn vaiheita. Pönttö kohoaa kerros kerrokselta, nopeasti ja varmasti (tässä vaiheessa kello oli tuskin yhtätoista).


Tiilirakenteen pojat olivat leppoisia ja oikein mukavia, eikä heitä yhtään häirinnyt tällainen "niskapoka", joka koko ajan kurkki työn etenemistä välillä kysellen typeriä :-)


Tadaa! Yllätys! Uunista ei tullutkaan korkeaa mallia vaan tällainen ihana lyhyt tötterö! Olin himoinnut tällaista lyhyttä mallia siitä lähtien kun sellaisen yhdellä ystävälläni näin ja nyt tuo unelma on tosi. Korkeutta tällä pirulaisella on melko tarkalleen 162cm.

Uunin täytyy nyt hitaasti antaa kuivahtaa viikon verran, ennen kun suuria tulia pääsee polttelemaan. Siihen asti pistän sinne kynttilöitä ja polttelen välillä sanomalehtiä vedon pitämiseksi, jotta kuivoo nopiammin.

Jahka saan siivottua laitan vielä kuvia uunista ja yksityiskohdista, nyt pitää mennä parantamaan hetki sitten iskenyt migreeni.

14 kommenttia:

 1. kaunis on, tuollaisen kun saisi itsekkin kotiin! :-)

  VastaaPoista
 2. Onpa upea. Tuosta nautit vuosia.

  VastaaPoista
 3. son sisko ihan pirun H I E N O !!!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava! Hienoa tietää ja nähdä, että näitä todella vielä saa jostain. Näitä tulee joka nurkkaan sitten omaan taloon ja.

  VastaaPoista
 6. Voi miten sympaattinen ja suloinen pönttöuuni <3

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Kaunis :) itsekin tahtoisin -mieluiten kermanvalkoinen hopeilla luukuilla. Vaan eihän sellaista saa kasarikerrostaloon.

  VastaaPoista
 9. Kyllon hieno. Ja aikatarkalleen mun mittanen.

  VastaaPoista
 10. Hieno on minustakin. Ja olipas nopeaa toimintaa! Luulin että siinä kestäisi kauemmin, että täytyisi muurailla useita kerroksia tms. Saako kysyä, paljonko tuli hintaa poikien työlle?

  VastaaPoista
 11. Jutta, hintaa tuonkorkuiselle tulee töineen noin 2500e plus rahtikulut.

  VastaaPoista
 12. Kaunotar! Harmittaa niin vietävästi aina kun näkee näitä kauniita tulisijoja: meikäläisten asunnosta v. 1999 purettu valkoinen kakluuni pois (edellinen asukas asialla siis). Nyt sen paikalla on portaat, joten jälkiasennuskaan ei enää onnistu :(
  Mutta nauttikaahan te!

  VastaaPoista
 13. Vautsi! En ole ikinä nähnyt tuollaisia lyhyempiä malleja eikä ole käynyt mielessäkään, että sellaisia voi olla. Kaunis! Paahdatko iltaisin vaahtokarkkeja siinä? :)

  VastaaPoista
 14. Vaahtokarkkien paahtaminen jäi siihen yhteen kertaan elämässäni. Liian sotkuista hommaa :-)

  VastaaPoista