maanantai 30. maaliskuuta 2009

Kodinkone-ebola

Olettekos huomanneet, että jos yksi kodinkone hajoaa kohta menee perässä toinen jos kolmaskin? Olen tullut siihen johtopäätökseen, että kyseessä on oltava jonkin tyyppinen kodinkone-virus.
Aiemmin meillä meni pölynimurin letku tukkoon ja nyt se on tyystin katki. Imurointi viime aikoina on ollut lähinnä tuskastuttavaa akrobaattista taiteilua ja viiden minuutin välein on saanut avata tuon teippivirityksen ja poistaa tukoksen.
Kävin jo ostamassa koneeseen varaosaletkun, mutta sehän ei ulkonäöllisesti sovi tyyliin sitten laisinkaan, joten jos jollakulla pyörii nurkissa kuvanmukaista vanhan Nilskin (Nilfisk GA-70, se metallinen versio) letkua, niin vinkatkaa ihmeessä minulle!Ja kalliinpi yllätys koettiin sitten lauantai-iltana, kun armas jääkaappi vain otti ja sammui. Korjaaja tulee tänään iltapäivällä ja siihen asti saamme hikoilla epätietosuudessa, että ostetaanko uusi kaappi vai korjataanko vanha. Toivottavasti vika ei ole suuri... (Toisaalta nyt olisi hyvä sauma hankkia se kauan himoittu Smeg.)

Kohta tietysti räjähtää pesukone, vesivaraaja, telkkari, tietokone tai auto. Täytyy olla nyt varuillaan tuon viruksen kanssa ;-)

4 kommenttia:

 1. Juu-u, meiltä kans lähti viime viikolla tykki huoltoon, ja tietokoneesta hajos akku, joka tympii melkoisesti, sillä tästä on jo valmiiksi toi latauspiuha rikki, jotenkas vähänkin, ku piuha liikahtaa, ni kone sammuu:( Olenkin tässä odotellut, että mitäs vielä hajoaa... Toivottavasti saatte jääkaapin kuntoon!

  VastaaPoista
 2. Ohh...
  Ihku jääkaappi, mutt harmi et "sairastunut". MUTTA on ne Smegit ihania. Mun kulta on mustana, vaikka nyt ajattelen, et olis voinut olla se luonnonvalkoinenkin. Mutta kun rempattiin, SE oli saatava, hinnalla millä hyvänsä. Smeg is my beauty.

  VastaaPoista
 3. no nyt kun sanoit niin miten en tuota ole tajunnut! näinhän se meni meilläkin: ensin levisi imuri kirjaimellisesti eli suulake tippui ja varsi meni palasiksi ja heti perään pesukone pysähtyi kesken ohjelman.

  huomenna haetaan dysoni hulluilta päiviltä ja onneksi korjaaja korjasi pesukoneen korvaamalla häiriönpoistosuodattimen(?)sokeripalalla.

  ainiin ja sitten autosta meni akku ja nyt haisee palaneelta, APUA. mitä vielä?

  VastaaPoista
 4. Jippii jääkaapissa ei ollutkaan mitään varsinaista vikaa, jokin hilavitkutin oli vain löysällä. Mikä helpotus, kun olin varautunut pahimpaan. Muut kodinkoneet toistaiseksi ehjiä, mutta koputan vielä puuta.

  Katja O, ehkä se on se nopeus, mikä saa tuon viruksen pysähtymään. Jos korjaa ensimmäiseksi hajonneen äkkiä, muut eivät ehkä ehdi sairastua... Toivottavasti saat viruksen pian aisoihin (toisaalta uudet kodinkoneet on aina kivoja) :-)

  Anni, mä haluan sen valkoisen jenkkiversion, eli sen missä on pakastin ylhäällä :-)

  VastaaPoista