torstai 29. helmikuuta 2024

Rusetti pisti toimimaan

Laitoin ystäväni tekemän ja joulun pönttöuunia koristamassa viettäneen ihanan messinkirusetin keittiön vanhaa vitriiniä somistamaan ja se näyttää siinä kyllä ihan yhtä syotävän söpöltä kun pönttöuunissakin. Kaukaa nopeasti vilkaistessa ihan kun lämmin auringonsäde siinä lasiovea vasten loistelisi.

Lähemmäs tullessa ihanuus sen kun korostuu, kun rusetin kevyesti patinoitunut pinta elää askelten mukana ja sitä onkin kiva käydä vähän hipelöimässä, jos ihan vierelle asti sattuu. 

Mutta yksi asia riipi ihan hirveästi silmiini, nimittäin tuo miten vinossa rusetti on, kun toisesta ovesta puuttuu tuo lasi. Millään en saanut sitä tuohon suoraan, kun tuo toinen puoli rusetista väkisinkin taipuu tuonne puuttuvan lasin taa. Niinpä tänään päätin, että tuolle lasi-asialle on vihdoin tehtävä jotain.

Olen jo ajat sitten tehnyt pahvista uutta lasia varten pahvisen mallin, mutten sitten jostain syystä saanut asiaa sen enempää etenemään. Malli on lojunut vitriinin takana piilossa ja ovi ollut ilman lasia, vaikka suurin työ asian eteen oli jo tehty. Päätin, että nyt asian on edettävä, kun ei kerta rusettikaan sen takia suorassa pysy.

Tartuin siis puhelimeen ja kilautin paikalliseen lasia pilkkovaan yritykseen ja iltapäivästä kiikutin pahvimallini sinne. Testasin vielä sitä ennen mallin varmasti sopivan oven aukkoon ja että siinä on sopivasti liikkumavaraa ympärillään, eikä mitään ole jäänyt huomaamatta tai mittaamatta sitä varten.

Lupasivat lasin olevan valmis huomenna, enkä enää kehtaa tänne tämän tunnustuksen postattuani varmasti jättää hommaa kesken, joten seuraavan kerran kun tätä vitriiniä täällä rusetteineen esittelen on toisessakin ovessa lasi paikoillaan.

Moved this beautiful brass bow from the tin oven in my study to this cabinet in the kitchen. It looks so good there, but there's one little thing bugging me - the missing glass on the door makes the bow go all wonky. So finally today I called the local glass cutting company and took that cardboard template I had made months ago there and tomorrow I'll get the new glass to be mounted there. No more excuses to fix this issue and the bow will look nice and straight when it's done.

2 kommenttia:

 1. Jotenkin mukava huomata että noin käy nuoremmillekin. Jollekin asialle vain sokeutuu kun sitä joka päivä katselee....ja kun ei ole mitenkään välttämätön normaali arjessa.
  Hyvää kevään odotusta toivottaa yksi sinua alusta asti seurannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, enhän sitä minäkään enää ihan hirveän nuori ole... :D
   Kiva, että olet pysynyt mukana alusta asti, pitkään oletkin seuraillut. Pitäisi olla jo ihan joku palkinto tuosta, papukaijamerkki nyt vähintään. :)

   Poista