perjantai 23. helmikuuta 2024

Eteisestä ennen ja jälkeen

Pitkästä aikaa tämä ennen-jälkeen postaussarja saa taas jatkoa ja nyt on vuorossa eteinen. Kaivelin kätköistäni kuvia eteisestä ennen ja blogini arkistoista tuoreempia kuvia jälkeen, koskapa täällä on tänään niin kauhian hämärää, ettei kuvaamistesta tulisi yhtään mitään.

Tämäkin tila muuttunut aika paljon siitä mitä se silloin pian kaksikymmentä vuotta sitten tänne muutettaessa oli, mutta perusasiat ovat edelleen samat, niin kun tämä portaikko ja paneeliseinät, eri värisinä vain. Hauska huomata nyt myös tuo, että täällä oli silloinkin jo matto portaissa, asia jonka tuohon lisäsin vasta pari vuotta sitten helpottamaan pikkukoirien kulkua liukkaalla pinnalla. On siis palattu entiseen ja jo silloin hyväksi todettuun siinä.

Ovesta sisään tullessa oli eteinen silloin muinoin remontin keskellä aina täynnä jotain tavaraa, joka oli johonkin suuntaan siitä kulkemassa. Vanha muovimattokin vielä paikoillaan lattiassa, tosin ei enää tämän kuvan ottamisen jälkeen kauaa. Siitä ei montaa hetkeä ollut siihen, kun noista lattioista löytyikin vähän isompaa korjausta vaativa yllätys ja muovimatto lähti muiden purkuroskien kanssa kaatopaikalle. Tuo lattian nykyinen kuviointi onkin ottanut mallinsa tästä vanhasta matosta, jota vielä porstuan lattiasta onneksi edelleen löytyy.

Olkkarin ovensuulta näytti eteisessä tältä samaan aikaan kuvattuna, kun tuo ulko-ovensuultakin otettu. Hajonnut vessanpönttö siinä hienosti esillä samoin kun säkillinen jotain remonttimujua. Ihan hurjan pimeältä näyttää tuo portaikko silloin kun siellä ei vielä ollut sitä uutta ikkunaa, jonka sinne pian kymmenen vuotta sitten asensimme.

Keittiön ovelta kuva on vielä vanhempi ja siinä näkyy edellisten asukkaiden aikainen peili ja puhelinpöytä. Hauskasti meillä samassa paikassa myös lipasto ja peili, mutta sekin vain siksi, että tuo tila portaikon vieressä on ihan selkeästi semmoislle tarkoitettu. Portaikon vanhat pystypuut joku irrotti lattioiden purun yhteydessä, luullen vissiin, että portaatkin pitäisi tuosta purkaa, mutta eipä olisi tarvinnut - eivät olleet lattialaudoissa kiinni laisinkaan nuo rappuset. Irrotetut puut katosivat kaatopaikalle samassa rytäkässä kun lähes kaikki talon aluperäiset lattialistatkin yli-innokkaiden siivouistalkoolaisten toimesta, joten tilalle laitettiin sitten vaan yksi paksu tolppa, semmoinen kun jostain valmiina sillä hetkellä löytyi ja siinä se on edelleen.

Kuvattuna niin, että koko keittiön ja eteisen välinen oviaukko näkyy näyttää lievästi sanottuna ennen kuvassa vähän ankealta nykyaikaan verrattuna. Mutta ei se ole tarvinnut kun vähän aikaa ja vaivaa ja rakkautta vanhaa taloa kohtaan niin johan on eri fiilis näissä tiloissa nyt. 

Some before and after pictures of our hall and staircase. It's almost a  wonder what a little time and tlc can do to a vibe in a house.

2 kommenttia:

  1. Ihana fiilis eteisessä nykyään! Minullakin vanha talo ja rappuset kaipaavat jotain siisitimistä, mitä tuo uusi mattomateriaali askelmissa on ja millä se on kiinnitetty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niissä on ihan tuollaiset Ikean pikkumatot, ohje löytyy tästä linkistä https://diagnoosisisustusmania.blogspot.com/2022/02/diy-askelmatot-portaisiin.html

      Poista