perjantai 9. helmikuuta 2024

Peiliä peilin viereen

Ostin isompaan makuuhuoneeseen torista hienon peilin, joka olikin sinne hitusen liian leveä. Siinä kun mietin sen kaventamista sopivaksi, päätinkin ensin sovittaa sitä myös tänne pienempään makkariin ja sinnehän se sopi niin kuin olisi alun perinkin sinne osteltu.
Meillä oli tässä samaisessa paikassa nimittäin joskus tällainen korkea pukeutumispeili, mutta kalustusten muuttuessa sekin muutti pois ja sitten peilailtiin muualla. Nyt kun tuota isoa peiliä kokeili tuohon niin heti tajusi kuinka näppärä se siinä onkaan ja kuinka paljon vaivaa säästyy, kun saa heti vaatekaapin vierellä mallailla päällepantavansa.

Peili on Ikean mallistoa, mutta vanhempi ja kuluneempi ja maalattu joskus valkoiseksi. Tykkään hirveästi tuosta pelkistetystä muodosta ja se sopii mielestäni  ihan täydellisesti tähän huoneen tyyliin ja nurkkaan.

Vaikka ensin ajattelinkin pitää sitä tuon ensimmäisen kuvan mukaan seinään nojaavana, päätin kuitenkin ripustaa sen seinälle, koska sillai vähän alapainotteisesti ei ole itseään kiva peilailla, kun vinottain olevasta peilistä näkyy.

Tein paperista peilin yläosan mukaisen mallin ja painoin siihen läpi ne peilissä olevat ripustusreiät ja sitten mittasin ja teippasin paperin seinälle ja pistin ruuvit tarkasti paperin reikien kohdalle niin sain kerralla peilin suoraan paikoilleen.

Tuossa on nyt sitten peiliä peilin vierellä ja ehkä se on hitusen tårta på tårta, mutta... Annan noiden olla nyt tuolleen tovin, koska tykkään ihan hirveästi tuosta soikeasta peilistä kenkälipastoineen, enkä haluaisi tuota komeron ovea pelkästään tähän nurkkaan jättää, koska se olisi tällaisen tavara- ja peilihurmoksen jälkeen silmiini ehkä liian pliisu pelkkä ovi.

Joten siinä se nyt on ja ai että kun se on kiva! Mutta nyt kun tämä peili pöllittiin tänne pikkumakkariin niin sinne isompaan pitää vielä metsästellä sitten uusi, sinne kun myös korkea peili mahtuu ja tarvitaan. 

Got this vintage Ikea mirror to the bigger bedroom, but since it was a bit too big there I tried it out here and it fit's perfectly. The only odd thing is that there's quite a bit of mirrors in this corner now, but I'm not going to say it's a problem. I think I might actually like it this way.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti