perjantai 17. marraskuuta 2023

Rustiikkinen joulustailaus

Ette ikinä varmaan usko, jos sanon, että nämä kuvat on otettu jo viime huhtikuussa tässä meidän kasvihuoneessa, mutta totta se on. Silloin tuolla kuvattiin tämän vuoden joulujuttuja lehteen ja olin säästellyt sitä varten männä joulun kuusemme, joka oli pysynyt aivan hyvänä pihalla lojuessaan ja toimi vielä oikein mallikkaasti kuvausrekvisiittana. 

Kun varsinaiset kuvaukset oli saatu päätökseen sain yhtäkkisen inpiraation siinä kevätauringon paistaessa, että mitä jos stailaan tähän tyhjään kasvihuoneeseen vielä pienen joulunurkan ja kuvaan sen tulevaa joulua varten omaksi iloksi blogiini ja siitä se sitten lähti ajatus laukalle. Keräsin kasaan kaikenmoista kivaa ja rustiikista somistetta ja kas, siitähän tuli vallan ihana ja jouluinen pieni kuusinurkka tuonne. Ei muuta kun kamera laulamaan!

Tätä oli todella hauska tehdä tuonne, kun sopivaa rustiikkista romua oli yllin kyllin omasta takaa eikä tarvinnut mitään kovin kaukaa etsiä, kun kaikki oli vielä talven jäljiltä paikoillaan puutarhassa. Löytyi ruosteiset tykinkuulat joulupalloiksi, laatikoita sinne tänne, yksi pieni mahakelkka, vähän työkaluja ja luuta sekä korkeat tikkaat ja samoin joulusta jäänyt kranssi seinälle täyttämään tyhjää tilaa. Lopputuloksesta tuli mielestäni tosi ihana ja tunnelmallinen, vaikka vähän hassua olikin joulua tunnelmoida silloin huhtikuussa.

Mutta arvasin oikein silloin, kun ajattelin, että tykkäisin sitten joulun alla tästä blogautella. Nyt on niin kiva katsella näitä kuvia, ja fiilis tuntuu paljon aidommalta, kun oikea joulu on jo niin lähellä.

Vähän ehkä vaan nyt harmittaa, ettei tuolla enää näytä tuollaiselta. Kuusi varisti neulasensa pari viikkoa kuvien ottamisen jälkeen ja kasvihuoneeseen on stailattu iso kaappi tämän nurkan eteen ja kesäkalusteita talvisäilöön. Mutta saahan sinne aina erilaisen joulustailauksen tehtyä ja sellainen sinne tuleekin jahka tässä vaan jossain kohti muilta kiireiltäni ehdin.

Would you believe these photos were taken back in April? I had a Christmas photo shoot for a magazine in my greenhouse then and I used the opportunity to style a little Christmas nook there just to take a few photos to be posted in my blog now. Looking at these pics now I'm glad I did that, even though I didn't feel that Christmassy back in April with the sun shining and birds singing in the background. But now I do and these pictures look so, so nice to me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti