maanantai 1. marraskuuta 2021

Pimeästä pimeämpää

Tuntuu vähän hölmöltä, että kun on jo tosi pimeää niin laitan lisää pimeää pistämällä ikkunaan paksun samettiverhon. Mutta sille on syynsä, että verhon tuohon nyt halusin. Siinä nimittäin sohvalla istuessa kylmimpinä aikoina vuodesta käy hieman veto istujan niskaan vanhasta ikkunasta ja ajattelin kokeilla miten paksu ja vanha samettiverho siihen asiaan auttaisi. Verhoa varten sävytin kirppikseltä hankitun vanhan puisen verhotangon sopivammaksi Osmon antiikkitammen värisellä puuvahalla ja kiinnitin sen ikkunan päälle.

Sopivan väriset amettiverhot oli jo omasta takaa, kun vuosia sitten tykkäsin niitä melkein joka huoneessa käyttää, mutta jotain uudistusta niille kaipasin. Keksinpä siis laittaa niihin tuollaisen hauskan pampulanauhan toiseen reunaan vähän niin kuin leikkisäksi lisäksi, koska uuden seinäkuvion myötä huoneen tunnelma on muuttunut niin paljon rennomman romanttiseen suuntaan. Hauskaa oli, että olin ihan varma etten löydä just noiden vanhojen verhojen sävyyn sopivaa pampulanauhaa mistään ja sitten se tulikin heti ensimmäisenä vastaan Tampereen Vaahtomuovin sivuilta.

Nyt on vasta ensimmäinen verho paikoillaan. Ajattelin toiseen ikkunaan laittaa vielä toisen, mutta kumpaakin tulee siis vain yksi verho, koska muutoin tämä huone muuttuisi aivan liian pimeäksi. Joku systeemi täytyy myös keksiä sohvan ja seinän väliin, ettei verhot liiskaudu sitten sinne jumiin, kun tarkoitus on, että niitä voisi tuossa käyttää ja vetää auki ja kiinni miten tarvitsee.

Maalausprojekti etenee myös oikein mallikkaasti ja olen päässyt jo toisen ikkunan ohi ja yli puoleen väliin koko huonetta. Pahin on kuitenkin vielä edessä kun olohuoneen suuri myrkkyvitriini pitää siirtää pois edestä, jotta pääsen sen seinän kimppuun sen takana. Mutta sitä ennen kerkesin vihdoin laittaa sen lupaamani ohjepostauksen savimaalauksesta sapluunan avulla kiinnostuneille. Sen löydät tästä linkistä tai katsomalla edellistä postaustani . Lisään sinne vielä tietoa (tai muokkaan paremmin kuvaavia kuvia) jos ja kun jotain oleellista tässä vastaani vielä tulee. 

I wanted to try curtains in this room again. I had them here years ago, but they make the room so dark that this time I opted putting up only one curtain per window. I spruced it up with a fun pom-pom fringe and it looks so cute in his newly romantic feel that I have in this room with the pattern s on the wall.

The paint project is progressing nicely all though there's still almost half a room to do and a huge cabinet needs to be moved out of the way next.

1 kommentti:

  1. Ihan samalla logiikalla mäkin oon aina verhoja vaihtanut. Kesällä keveät, talvella paksut. :) Vanhoissa taloissa on oma logiikkansa elää. :D

    VastaaPoista