lauantai 6. marraskuuta 2021

Aarteet tuulettumassa

Olohuoneen seinien maalausprojekti on edennyt parin päivän tauon jälkeen siihen vaiheeseen, että iso vitriinikaappi on siirretty pois tieltä ja sen sisältö säilötty väliaikaisesti tähän keittiön pöydälle. Aika hyvin sopii tämä läjä tähän halloween-teemaan just nyt korppeine ja pääkalloineen, mutta onhan tuolla seassa vaikka mitä muutakin aarretta ja ihanuutta, jottei se nyt ihan tyystin pelkkää kammoa ole.

Itse aina lahjakkaasti unhoitan mitä kaikkea kivaa omistankaan ja keräilijän sydäntä lämmittääkin aina, kun saa vähän penkoutua kokoelmiinsa. Näistä suurin osa kun vitriinin hämärässä säilössä on, niitä harvemmin näkee ilman, että ovia käy aukomassa, mutta nyt kaikki on esillä ja valossa ihailtavina - ainakin hetken.

Omia suosikkeja läjästä on vaikea valita, siellä kun on sekaisin omia perintöaarteita ja kirppislöytöjä. Harvinaisimmat tietty lähellä sydäntä, mutta yhtä lailla tykkään parista lasipurkista täynnä matkamuistohiekkaa kun esim. noista koulun opetusmalleista, vaikka hiekkojen alkuperää en tiedäkään kirppislöytöjä kun ovat.

Sydäntä lähellä on myös tämä joskus vuosikausia sitten akvaariokoristeeksi muotoilemani pääkallo, joka käytössä osoittautui ihan liian hyväksi alustaksi levälle, mutta hauska muisto niistä ajoista jolloin kotonamme oli parhaimmillaan jopa kuusi erikokoista isoa vesiastiaa asukkeineen. Tähän nykyiseen taloon kun muutettiin jäi se harrastus kokonaan ja siirryttiin enemmän näihin remonttihommiin hauskana ajanvietteenä.

Nyt pitää käydä kokoelma läpi myös sen osalta, että kaikista on hyvä pölyt pyyhkäistä ennen kun takaisin vitriinin suojiin ne pakkaan tuosta. Mutta sitä ennen on saatava yksi maalausurakka maalin ja siinä mennee vielä pitkälle huomisen puolelle ennen kun sinne asti pääsen. Siispä katsellaan tämä viikonloppu tätä läjää tässä pöydällä sitten ja mikäs siinä, onhan tuossa katseltavaa.

Emptied the livingroom glass cabinet on the kitchen table so I can move it and paint the walls behind it. I love how the things on this table really fit the halloween theme now, with all the sculls and other spooky things. It's always fun to see everything I've collected at once, I keep forgetting all the cool collectibles I own when it's stored inside the dark cabinet.

2 kommenttia:

  1. Onpa kyllä kerrassaan huikea kokoelma jos jonkinlaista koristetta ja kuriositeettia! :)

    VastaaPoista
  2. Magee kokoelma vaikka mitä! Meillä on ihan liikaa aarteita vaan kaapeissa ja laatikoissa, joissa ne unohtuu itseltäkin. Ajatuksena olis vähän marittaa niitä tulevana vuonna. Helsingissähän oli muuten vielä muutama vuosi sitten sellanen friikin antiikin kauppa, keskittynyt kuolemaan ja sen sellaiseen. Harmi että se lopetti.

    VastaaPoista