perjantai 5. maaliskuuta 2021

Pieni kesästailaus maaliskuussa

Heti kun kaapiston maalit olivat tarpeeksi kuivuneet oli ihan pakko päästä testaamaan miltä se sitten näyttäisi käytössä. Laittelin ensin vaan muutaman tavaran sinne tänne, mutta pian homma ryöstäytyi täysin käsistä ja stailasin koko kaapiston kaikella ihanalla kesäkamalla mitä käsiini täältä sisätiloista vain sattui.

Se ei ollut edes mitenkään vaikeaa, koska ihan kaikki näyttää tuolla varsin kivalta huolimatta siitä miten ne on sinne aseteltu. Suunnilleen samansorttista tavaraa siinä on sitten kesällä kasvihuoneessakin, ainakin värimaailmansa puolesta. Ovien takana ja laatikoissa sitten vaan ne vähemmän esteettiset ja esillä kaikki mitkä nyt vaan sinne milloinkin parhaiten istuu.

Tuli kyllä niin hirveän voimakas kesäkaipuu tästä stailauksesta, että nyt vähän jo ehkä kaduttaakin, että tuolle tielle piti näin aikaisin lähteä. Onneksi kevät kolkuttelee jo ovella, vaikka pakkasta vielä piteleekin, aurinko kuitenkin lämmittää koko ajan enemmän ja enemmän.

Vaihdoin kaapiston puunupit varastoistani löytyneisiin messinkisiin ja kahteen laatikkoon kävin ostamassa samansävyiset kuppivetimet. Silmiini vähän turhan isoja ovat nuo messinkinupit, mutta annan nyt olla noin, koska just nyt ei ole se paras aika lähteä sopivampia metsästelemään. Silmä tottuu kuitenkin aika äkkiä, eikä nuo nyt enää niin isosti tuolta paista, kun silloin kun ne tuonne asensin.

Hyvin sopivat tyyliin kyllä ja poistivat kaapistosta sen liiallisen ysärifiiliksen niin kuin tarkoitus olikin.

Maalia meni melko runsaasti, mutta yhdella kerroksella selvisin. Kuiva puu imaisi niin tehokkaasti pellavaöljymaalin, että hetken pelotti loppuuko minulla maalit kesken ennen kun valmista tulee, mutta just ja just riitti. Suunnitelmissa on vielä rakennella tälle korkea sokkeli ja sitä varten pitää nyt sitten uusi purkki maaliakin käydä hakemassa, mutta siihen on vielä aikaa, ennen kun sitä sokkelia edes tarvitaan, joten just nyt en stressaa siitä.

Ihailen vielä tovin kaapistoa stailattuna olohuoneeni nurkassa näin, vaikka se tukkiikin nyt toisen oviaukon ja on ikävästi melkein takan edessä tiellä. Tästä tuli niin hyvä ja täydellinen, että pitäähän siitä nyt hetken nauttia. Voin sohvalta sitä nyt katsella ja fiilistellä ja vasta illalla purkaa sen pois tieltä, sitten kun sitä takkaa tarvitsee ruveta polttamaan. Mutta siihen asti täällä on nyt hetken kesä.

I just had to style the newly painted cabinet to see how it will look in the greenhouse when summer comes. It's in my livingroom now, blocking one door and too close to the fireplace, but I'll keep it there for this evening just so I can look at it and enjoy the summer vibes it brings to my heart.

18 kommenttia:

 1. Aivan ihana. Mikä muodonmuutos, ei olisi uskonut.

  VastaaPoista
 2. Siis kerrassaan niin ihana!...Oikeen katseen vangitsija kaikkineen upeineen sisustus koristeineen ja kasveineen.

  VastaaPoista
 3. Siis luoja kuinka kaunis! Sussa on kyllä stailaajan vikaa. Toivottavasti voit hyödyntää mahtavia käsillätekemisen taitojasi. Olen kateellinen (hyvällä tavalla)
  t. Ninni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pian kolmetoista vuottahan tässä on jo hyödynnelty noita taitoja ;-)

   Poista
 4. Kauniin värinen kaapista tuli. Ja suuret nupit jotenkin passaa tuohon, tulevat esille pikkuesineiden "seasta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nupit alkaa kyllä näyttämään jo omiinkin silmiin ihan kivoilta noin :)

   Poista
 5. Tosi upea kaappi ja värisävy! Ja ihana stailaus vielä..!
  t.Malin

  VastaaPoista
 6. Kaunis tuli....minä laittaisin tuo siihen sinun työhuoneeseen...en raaskis viedä "ulkoruokintaan"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulis aika ahdasta työhuoneeseen jos tämän änkisin vielä sinne. :D Kasvihuone on ihan loistava paikka tälle kaunottarelle.

   Poista
 7. Todellakin ysärifiilis poistui! Upea lopputulos! Ja jo kuvat sai täälläkin aikaan entistä enemmän kesäkaipuun... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö hyvin poistunutkin :D Kesää odotellessa ja lunta vaan tupruttaa...

   Poista
 8. Mä tiesin jo etukäteen, että siitä tulee aivan mahtava, mutta toi on ihan huippuhieno!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vähän ehkä yllätti itsenikin miten hyvin tämä ajatus toimi :)

   Poista
 9. Voi tsiisus, mitenkaunis siitä tuli:) Tuokukka ja kranssi ovat oivia tuohon erikoiseen puolikaariseen hyllyyn. Olet taitava!

  VastaaPoista
 10. Minusta nuo nupit ei ole mitenkään liian suuret. Ne on todella kauniit ja tekee tuosta uniikimman oloisen. Nuppien värimaailma on myös niin sopiva kun olla ja voi tuohon maaliin. Tästä tuli aivan jumalaisen kaunis. Minäkin haluan tuollaisen!

  VastaaPoista