perjantai 19. maaliskuuta 2021

Kevättalvella kasvihuoneessa

Siivoilin viikolla kasvihuoneen ihan melkein tyhjäksi kaikesta roinasta yhtä kesäisempää kuvausjuttua varten (siitä tuonnempana lisää). Oli ihan hauskaa vaikkakin vähän haastavaa hommaa saada tila tyhjäksi ilman, että sinne kulkeutuu lunta ja räntää kenkien mukana, mutta aika vähällä selvittiin. Kiva on myös, että huone on nyt siivottu talven jäljiltä ja heti kun ilmat antavat myöten voi täällä alkaa sisustella kesää varten. Suunnitelmiahan sitä varten on jo pää pullollaan.

Otin muutaman kuvan muistoksi, joissa näkyy tuo ihana tiilistä ladottu jalka, mikä yleensä on kaiken tavaran takana piilossa tuolla. Se on tehty valmiiksi vanhoista tiilistä ja tykkään siitä ihan hirveästi, vaikka se enimmäksen piiloon tuolla jääkin. 

Tavarat kasvihuoneesta inventoitiin tarkaan ja osa meni muualle säilöön osan jäädessä lojumaan tähän keskelle pihaa tuulettumaan. Siinä on vähän uutta ja vanhaa kirppislöytöä ja kalustetta, joista osa menee takaisin kasvihuoneeseen ja osa pienen entrauksen jälkeen muualle pihalle. Aikomus on ottaa tuolta myös muutama kaluste sisätiloihin maalattavaksi vielä ennen kun se kevät kunnolla alkaa. Saisi vähän piristettyä niita kulahtaneen ruskeita puupintoja, mitkä niissä osassa on.

Ja vietiin myös vihdoin tämä ihana uusi kaapisto paikoillen kasvihuoneen takaseinälle. Siihen on tulossa vielä korkea sokkeli alle, jolloin sen profiili nousee vieläkin näyttävämmäksi, vaikka kivalta se näyttää tuolla jo noinkin. Hauskasti elää myös tuo antiikinvihreä väripinta sen mukaan onko aurinko kuinka paljon esillä pilviverhon takana ja niin ihanasti sopii tuota tummaa seinäpintaa vasten tuo.

En malttaisi nyt yhtään odottaa, että pääsen tuota tuolla sisustamaan ja laittamaan. Onneksi sääennusteet lupailevat sen kevään olevan jo ihan hollilla. Vielä pienet lumimyräkät ja pikkupakkaset ja sitten olisi tämä talvi taputeltu. Ai että!

Cleaned out the greenhouse and put the new green cabinet in it's place. I still need to make a plinth for it to get it off the floor, but it looks so cute already. The weather forecast is saying that spring is just around the corner here and I can't wait to get to decorate this place and make it the cutest little summer room again!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti